A kisújszállási nő maga sem tudta, hogy terhes -ezt állítja családja. A 45 éves asszony már napok óta görcsölt, végül csütörtök este az udvari WC-n szülte meg kisfiát. A baba beleesett a gödörbe, több mint fél órán át volt ott. Végül a katasztrófavédelem segítségével kimentették.

4 kilós kisfiút szülte

A közel 4 kilós kisfiú érkezésről állítólag még maga az édesanya sem tudott, az RTL Híradó szerint a családot sokkolták a történtek.A nőnek nem voltak nagyobb problémái, az utolsó napokban panaszkodott, hogy görcsöl.

Sírva ment vissza a házba

Csütörtök este már sokszor járt vécére, az utolsó alkalom után már sírva ment vissza a házba. A fia azonnal a bódéhoz ment, viszont annyira mélyen volt a baba lent a gödörben, hogy nem érte el. Ekkor hívták a mentőket és a tűzoltókat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiemelték a WC-ből

Végül le kellett bontani a WC-t és kiemelni a kisfiút. „A keze kilátszott, úgy húzták ki az udvari illemhelyről az újszülöttet a kisújszállási önkormányzati tűzoltók. Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy nem küzdöttek hiába, a csecsemő életben volt, és a légutak kitisztítása után azonnal fel is sírt” – írja közösségi oldalán a katasztrófavédelem.

Melegíteni kellett a babát

Czókoly Viktorián parancsnok azt mondta, melegíteni is kellett a fejlett, csaknem négykilós babát, akiben a tűzoltók számára is meglepő, elképesztő életerő volt. A csecsemőt és az asszonyt is kórházba vitték. A kismamát azóta kiengedték a kórházból. A baba is jól van, nem kapott fertőzést.

Félelem és reménytelenség

A rendőrség azonban emberölési kísérlet gyanúja miatt nyomoz. A Bölcső Alapítvány alapítója szerint a félelem, a szégyen, a reménytelenség miatt titkolják terhességüket a legtöbbször a nők. Tapasztalata szerint szüléskor beszűkült tudatállapotba kerülnek és egyetlen céljuk van: megszabadulni a babától. Pedig több lehetőségük is lehetne megmenteni.

Segítséget kérhetnek

„Bármikor, amikor tudomásukra jutott, hogy várandós, mert megmozdult a baba, vagy közeleg a szülés, beindultak a fájások. Az utolsó pillanatban is, akár rejtett számról is kérhetnek segítséget több civil szervezettől is” – mondta Budavári Zita.  

Inkubátoros megoldás

Az alapítvány vezetője szerint hogyha a félelem eluralkodik a személyen, akkor még mindig ott vannak az inkubátorok. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint jelenleg 38 babamentő inkubátor működik az országban.

Tragédia Józsefvárosban

Múlt héten derült ki, hogy még decemberben egy 22 éves nő, Budapesten, a 8. kerületben titokban, a fürdőszobában szülte meg a gyermekét. Majd kidobta az ablakon, a csecsemő 6 métert zuhant a betonra. A gyermek holttestét egy hónap múlva találták meg a társasház belső udvarán. A szörnyű történet részleteit itt tudod elolvasni.

Kiemelt kép: a mentők ellátják a kisújszállási újszülöttet – Forrás: Facebook/OKFI