Életveszélyesen megszúrtak egy férfit Budapesten április 9-én hajnalban. A rendőrök 4 nap nyonmozás után fogták el a két feltételezett támadót.

Aluljáróban

Életveszélyes mellkasi szúrt sérüléssel ment be egy férfi 2022. április 9-én reggel egy VIII. kerületi kórházba. Iratok nem voltak nála – mielőtt megműtötték volna, csak annyit mondott, hogy valahol egy aluljáróban késelték meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Haladtak az útvonalán

A budapesti rendőröknek nem volt egyéb támpotjkuk, de a megkéselt férfi útvonala alapján elkezdtek nyomozni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy másik ügyben kérdeztek egy embert

Szerencséjük is volt, mert 4 nappal későnn, április 13-án a 9. Kerületi Rendőrkapitányságon egy más bűncselekmény miatt kihallgatott férfival kapcsolatban felmerült, hogy összefüggésbe hozható a szurkálással.

Cigarettával kezdődött

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 30 éves férfi és 44 éves társa április 9-én, éjfél után a IX. kerületben, az Üllői úton szemelte ki későbbi áldozatukat, aki cigarettát kért tőlük.

400 forint

Követték, majd pénzt követeltek tőle, végül a fiatalabb elkövető mellkason szúrta, és elvették 400 forintját. Az életveszélyesen megsebesített 34 éves férfi csak több mint nyolc órával később ment kórházba.

Súlyos vádak lehetnek ebből

A késelőt nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérletével, társát felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják.

Autót is felgyújtottak

A nyomozás adatai szerint a két elkövető a támadást követően a XIII. kerületben, a Róbert Károly körúton feltört egy parkoló autót, abban elrejtették a bűncselekményhez használt kést, majd felgyújtották a járművet ­– ezért rongálás bűntett miatt is eljárás indult velük szemben.

Címlapfotó: a rendőrség felvétele.