Százévesen szabadulhat az a Pest megyei férfi, aki januárban az utcán halálra szurkálta élettársa lányát A 87 éves István és a Erika közt azért tört ki a balhé, mert a férfi szerint a nő lopta a külföldről érkező nyugdíját. Az ügyészség most emelt vádat a tettes ellen, aki egyébként bevallotta a kegyetlen gyilkosságot.

Élettársa lányára támadt

Idén, január 8-án vendégségbe ment édesanyjához és a 86 éves élettársához, Istvánhoz, Mária két gyermeke. Amíg a fóti idős asszony kávét főzött a konyhában, az idős férfi késsel támadt az 51 élves fodrásznőre.

„Dögölj meg”

A férfi azzal gyanúsította élettársa lányát, hogy ellopta a nyugdíját. A István többször beleszúrta a kést az asszonyba, a földön fekvő, tehetetlen nőt pedig ütötte-verte, közben azt kiabálta, hogy „Dögölj meg”. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmenekült a lakásból

Mivel a nő nyaka erősen vérezni kezdett, elmenekült a lakásból, de a férfi követte őt az utcára is. A szabadba kiérve a nő erejét veszítve a földre rogyott. A férfi azonban utolérte és mellkason szúrta.

Meghalt a nő

Ekkor az utcán többen is a megkéselt nő segítségére siettek, akik közül valaki megállapította, hogy még van pulzusa. Ezt meghallva az elkövető felkapott egy közelben lévő tégladarabot és azzal még kétszer fejbe vágta a földön magatehetetlenül fekvő nőt. Az egyik járókelő húzta el onnan végül. A nő a helyszínen meghalt.

Szúrás szúrás hátán

Az igazságügyi orvosszakértő 5 szúrás nyomát fedezte fel az áldozat testén. Kettőt a nyakán, hármat a mellkasán, de rögzítettek számos, az áldozat védekezésekor a kezén keletkezett sérülést is. A kést egyébként eldobva találták meg.

Szólt testvérének

Akkor arról is írtunk, hogy a támadó felhívta testvérét, hogy elbúcsúzzon tőle. Legalábbis erről mesélt élettársa, aki hallotta a 86 éves férfi utolsó telefonhívását, amelyet 77 éves testvérével folytatott. Állítólag azt mondta: megyek a börtönbe, ott fogok megdögleni.

Ügyészség következik

Az azóta is letartóztatásban lévő Sz. István ellen az emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Vádat emeltek ellene

Az ügyészég keddi közleménye szerint 13 év fegyházat kértek a jelenleg is letartóztatásban lévő férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

100 évesen szabadulhat

Ez azt jelenti, hogy a most 87 éves férfi százéves korában jöhetne csak ki a börtönből, amennyiben megéli a letöltendő fegyházbüntetésének a végét.

Beismerte a gyilkosságot

Az ügyészség arról is ír, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy az élettársa lánya szerinte lopta a számláján lévő pénzét.A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu