Helybenhagyták másodfokon annak a férfinak a fogházbüntetését, aki mezőgazdasági vontatójával egy gyermek halálát okozta Vas megyében

20 hónap

A Szombathelyi Járásbíróság első fokon halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és emiatt 1 év 8 hónap fogházra, valamint 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, hat évre eltiltotta a járművezetéstől és kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére.

Nem adott elsőbbséget

A bírósági honlapon olvasható közleményben felidézték, hogy a vádlott tavaly június 24-én este a szalmabálákkal megrakott mezőgazdasági vontatójával két alsórendű út kereszteződésében nem adott elsőbbséget a védett úton haladó személygépkocsinak és emiatt a két jármű összeütközött.

Be voltak kötve

Az autó hátsó ülésén szabályosan, bekötve két kisgyermek utazott. Egyikük ülését a mezőgazdasági gép villája kirepítette az autóból.

A vontató alá szorult

Az ütközést követően a járműszerelvény balra tartva tovább sodródott Püspökmolnári irányába, és letérve a szilárd útburkolatról, a menetiránya szerinti bal oldalon az oldalára dőlve állt meg úgy, hogy a kislány a mezőgazdasági vontató alá szorult.

Másnap vesztette életét

A gyerek másnap a kórházban meghalt, az autó vezetője pedig súlyosan megsérült. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Az autó sofőrje is súlyosan megsérült

A baleset következtében az autót vezető nő nyolc napon túl gyógyuló – 60 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérülést szenvedett.

Videó a baleset helyszínéről

Enyhítést kértek

A vádlott és védője a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését és a járművezetéstől eltiltás időtartamának csökkentését kérve fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, de a törvényszék helybenhagyta a járásbíróság döntését, amely így jogerős lett.

Ezért nem kapott enyhítést

A másodfokú bíróság végzésének indokolása szerint a férfi ugyan büntetlen előéletűnek tekintendő, de közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt háromszor is szabálysértési bírságot kapott.

Címlapfotó: A 112 Emergency Press Hírügynökség videója