Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit – egyiküket Németországban, a másikat Budapesten -, akit egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Maga az elfogás októberben történt, de az egyikőjüket most hozták Budapestre.

1999-ben történt

A nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján (közel az M3-as bevezető szakaszához) található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Októberi elfogások

A bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök – írja a rendőrség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiadták Magyarországnak

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd – az osztrák rendőség közreműködésével – november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak.

Videón a hazahozatal

Persze, hogy letartóztatták

A férfit november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.

Alvilági leszámolás

Szinte biztos, hogy arról a gyilkosságról van szó, amelyben Döcher György vállalkozót és bolgár testőrét 1999. február 2-án Budapesten, egy XV. kerületi presszóban agyonlőtték. Döcher György ötéves börtönbüntetését töltötte, de engedéllyel tartózkodott a közvetve a tulajdonában álló presszóban.

Októberben már beszéltek róla

A rendőrség októberi tájékoztatása szerint D. Alex a gyanú szerint Sátor Lajoshoz, a dunaszerdahelyi maffia vezetőjéhez fordult, hogy öljék meg Döcher Györgyöt. Ebbe beleegyeztek, cserébe azt kérték, hogy segítsen Pápay Tibort eltenni láb alól. Őt megölték, Sátor Lajos bérgyilkosai.

Csontvázak egy gödörben

Sátor Lajos egyébként 2010-ben eltűnt, a szlovák rendőrség szerint megölték, de a holtteste még nincs meg. 2016-ban Szlovákiában rábukkantak egy sírgödörre, amelyben több csontvázat találtak, a csallóközi leszámolások résztvevői lehetnek benne – írta akkor a Blikk.

Az esetről itt olvashat további részleteket

Kiemelt kép: TEK – Forrás: BPK