Péntek este őrizetbe vette a TEK és az NNI az éjszakai életben és az alvilágban is jól ismert H. Sándor “Tureket”. A rendőrség újra nyílt nyomozást folytat az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében, és rendőri körökben már korábban emlegették a nevét mint lehetséges felbujtót.

Döcher-gyilkosság

Döchert és Bulgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A sötét hosszú kabátot, fején kapucnit, arcán sálat viselő tettes vélhetően egy 7.65-ös cseh gyártmányú, Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Egyik áldozatát tarkón, másikat szembe lőtte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Néhány másodpercig tartott

Döcher felesége és az asztalnál ülő harmadik férfi sértetlen maradt. A leszámolás alig néhány másodpercig tartott, majd a gyilkos sietve távozott. Döcherék belekeveredtek egy fegyverkereskedelem miatti üzleti-elszámolási vitába, ez vezethetett a leszámoláshoz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Külső munkát végzett

Döcher a saját vendéglőjében volt külső munkán a börtönből, amikor megölték. Az áldozat neve az 1992-es első maffiaperben vált ismertté – mások mellett – a később lelőtt Prisztás Józseffel, valamint gyermekkori barátjával, a Turekként ismert, akkori nevén Haris Sándorral együtt.

Titkosszolgálatok is benne lehettek

Elkövetőként egy ma már ugyancsak halott szlovák bérgyilkos került képbe. Szóbeszéd tárgyát képezte az is, hogy a hazánkban tevékenykedő titkosszolgálatok valamelyike intéztette el a nehezen kezelhető férfit, erre nincs semmilyen bizonyíték, de az tény, a magyar katonai elhárítás két munkatársa is jelen volt a kisvendéglőben az emberölés elkövetésekor. – írja a Pesti Srácok.

Eljárás alá vonták a gazdasági igazgatót

Döcher György külső foglalkoztatásának engedélyezésében közreműködő K. Györgyöt, a Budapesti Fegyház és Börtön gazdasági igazgatóját később eljárás alá vonták, és a katonai ügyészség hivatali visszaélés miatt vádat emelt ellene, a bíróság azonban bizonyítottság hiányában felmentette a volt igazgatót.

Áttette a székhelyét

A leszámolás után a Turek becenevű H. Sándor Szlovákiába tette át a székhelyét, és az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlással is meggyanúsították a helyi hatóságok.

Nyilatkozott az ügyvédje

 Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvédje szerint nincs olyan bizonyíték, ami alátámasztaná védence bűnösségét, sőt, a védő szerint ez az eljárás Turek számára kedvezően zárulhat le.

Nevet változtatott

A lap arról is írt, hogy Turek időközben nevet változtatott, és D. Alexként működtette építési vállalkozását.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: TEK – Forrás: BPK