A rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy kutyáit elfogadhatatlan módon tartó domaházi férfival szemben folytattak.

Állatkínzás

Az Ózdi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 30 éves domaházi férfival szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Láncra verve

A rendőrök 2020. október 19-én észlelték, hogy az egyik domaházi lakás udvarán két felnőtt kutya egy-egy rövid láncra van kikötve, amelyek maximum 1 méter sugarú körben engednek mozgást az állatoknak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Alultápláltak voltak

Az időjárás viszontagságaitól védtelenek voltak, a szabad ég alatt feküdtek a sárban, alultáplált, lesoványodott állapotban, víz és élelem nélkül.

Volt olyan kutya, ami már elpusztult

Ezen túlmenően további két sovány kölyökkutya is volt az udvaron, amelyek közül az egyik már elpusztult.

Menhelyre szállították őket

A járőrök az életben maradt három ebet egy menhelyre szállíttatták el. Az Ózdi Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A napokban egy idős férfi fejszével támadt neki egy tacskónak

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen az idős férfi ellen, aki egy fejszével megütötte a szomszédja kutyáját.

Rossz viszony

A vád szerint vádlott és szomszédjai között már hosszabb ideje rossz volt a viszony a macskák miatt, mivel a vádlott rendszeresen sérelmezte, hogy a szomszéd macskái rendszeresen átjárnak hozzá és megeszik az állatainak kitett élelmet. 

Fejszével támadt a kutyának

2021. június 27-én 21:00 óra körül az idős férfi ingatlanára átszökött a szomszédból egy fajtatiszta tacskó kutya. Amint a vádlott ezt észlelte, felvett egy fejszét és azzal kétszer nagy erővel ráütött az állat fejére.

Keresni kezdték

A kutya gazdái rövidesen keresni kezdték az állatot, becsengettek a vádlotthoz, aki ekkor a tacskót a két hátsó lábánál fogva kilökte az utcára, a járdára.

El kellett altatni

A tulajdonosok az állatot azonnal orvoshoz vitték, azonban a szakszerű ellátás után az állatot három nap múlva el kellett altatni.

Indokolatlanul bántalmazta

A vádlott a kutyát indokolatlanul oly módon bántalmazta, hogy az önmagában is alkalmas volt maradandó egészségkárosodás kialakulására, a sérülések következtében a szakszerű ellátás ellenére az állat rövid időn belül elpusztult. Az ügyben a nyomozást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatta le.

Állatkínzás vétsége

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a bűncselekmény elkövetésének eszközét, a fejszét kobozza el.

Döbbenetes történetek

A fenti történet már önmagában is szörnyű, ám valami egészen elképesztő az állatkínzás mértéke Magyarországon. Szinte hetente hallani újabb és újabb esetekről, itt a KékVillogó portálon például március 14-én számoltunk be arról az elképesztő ügyről, amikor is szemeteszsákban dobtak ki a turistaút mellé két féléves kölyökkutyát Tatabányán. Mint megírtuk az állatok feltehetően próbáltak kiszabadulni, ám nem sikerült nekik, így megfulladtak.

Egy nő talált rájuk

A keverék kutyák holttestét egy nő találta meg kutyasétáltatás közben, a borzalmas látvány nagyon megviselte. Ha megtalálják a kegyetlen állatkínzót, akár több évre börtönbe kerülhet. BORZALOM: A forró furgonban hagyta a kutyát – állatkínzással gyanúsítják

Tatabányán az út szélén hevertek a tetemek

A kölyökkutyák holtteste egy forgalmas út szélén hevert Tatabányán. Az állatok még életben voltak, amikor egy bekötözött szemeteszsákban kidobták őket. Az egyik állatnak még a fél szeme is kiesett, számoltak be róla a Tények riportjában, ahol azt is közölték, hogy a képek annyira megrázóak, hogy inkább kitakarták őket.

Megpróbáltak kiszabadulni

A tetemeket egy nő vette észre kutyasétáltatás közben, aki a Tényeknek azt mondta nagyon megviselte az eset. A riportból az is kiderül, hogy a két keverék kutyus valószínűleg megpróbált kiszabadulni a zsákból, de végül sajnos megfulladtak. EZ IS ÉRDEKELHET“Elfelejtkeztem róluk” – Hagyta éhen halni kutyáit egy hajdúdorogi asszony

Egy 68 éves férfi a foxi kutyáját lőtte nyakon egy férfi

Szintén itt a KékVillogó portálon írtuk meg, hogy egy 68 éves férfi egy két hónapos kutyát lőtt nyakon a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspökiben.

Nem gondoskodott kutyája nyílt sebéről

Néhány nappal ezelőtt pedig arról a 45 éves férfiról írtunk, aki nem gondoskodott kutyája nyílt sebéről, inkább hagyta napokig szenvedni.

Nem vitte el állatorvoshoz

Miután a férfinak feltűnt, hogy kutyája megsebesült, nem kezelte az állat sebét, sőt még állatorvoshoz sem vitte el. A kezeletlen seb emiatt csúnyán elfertőződött, de ez nem érdekelte a kutyagazdit.

Kikötötte az erdőbe

Ezek után a férfi a már rossz állapotban lévő kutyáját kivitte a közeli erdőbe, ahol kikötötte egy fához, majd megkérte az egyik vadász ismerősét, hogy lője le az állatot. Azonban ezt a vadász nem vállalta el.

Otthagyta

A vadász visszautasítására a férfinek az volt a reakciója, hogy a kutyát sorsára hagyta az erdőben. A kikötözött, nyüszítő ebre egy falubéli talált rá másnap, aki rögtön el is oldozta az állatot.

Hazakerült

Ezután a kutya haza is került, vissza a tulajdonosához, aki ezúttal azt találta ki, hogy a kerítésénél köti ki az állatot. A szerencsétlen kutyát több napig élelem és víz nélkül hagyta a kerítésnél, és a bejelentés alapján a helyszínre siető, barcsi rendőrök már nem tudták megmenteni az állatot, számoltunk be róla pár nappal ezelőtt.

Börtönbe küldenék az állatkínzót

Az ügyészség azt indítványozta a Barcsi Járásbíróság felé, hogy amennyiben a büntetett előéletű férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, akkor őt ítéljék 1 év 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels