A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen az idős férfi ellen, aki egy fejszével megütötte a szomszédja kutyáját.

Rossz viszony

A vád szerint vádlott és szomszédjai között már hosszabb ideje rossz volt a viszony a macskák miatt, mivel a vádlott rendszeresen sérelmezte, hogy a szomszéd macskái rendszeresen átjárnak hozzá és megeszik az állatainak kitett élelmet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fejszével támadt a kutyának

2021. június 27-én 21:00 óra körül az idős férfi ingatlanára átszökött a szomszédból egy fajtatiszta tacskó kutya. Amint a vádlott ezt észlelte, felvett egy fejszét és azzal kétszer nagy erővel ráütött az állat fejére.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Keresni kezdték

A kutya gazdái rövidesen keresni kezdték az állatot, becsengettek a vádlotthoz, aki ekkor a tacskót a két hátsó lábánál fogva kilökte az utcára, a járdára.

El kellett altatni

A tulajdonosok az állatot azonnal orvoshoz vitték, azonban a szakszerű ellátás után az állatot három nap múlva el kellett altatni.

Indokolatlanul bántalmazta

A vádlott a kutyát indokolatlanul oly módon bántalmazta, hogy az önmagában is alkalmas volt maradandó egészségkárosodás kialakulására, a sérülések következtében a szakszerű ellátás ellenére az állat rövid időn belül elpusztult. Az ügyben a nyomozást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatta le.

Állatkínzás vétsége

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a bűncselekmény elkövetésének eszközét, a fejszét kobozza el.

Döbbenetes történetek

A fenti történet már önmagában is szörnyű, ám valami egészen elképesztő az állatkínzás mértéke Magyarországon. Szinte hetente hallani újabb és újabb esetekről, itt a KékVillogó portálon például március 14-én számoltunk be arról az elképesztő ügyről, amikor is szemeteszsákban dobtak ki a turistaút mellé két féléves kölyökkutyát Tatabányán. Mint megírtuk az állatok feltehetően próbáltak kiszabadulni, ám nem sikerült nekik, így megfulladtak.

Egy nő talált rájuk

A keverék kutyák holttestét egy nő találta meg kutyasétáltatás közben, a borzalmas látvány nagyon megviselte. Ha megtalálják a kegyetlen állatkínzót, akár több évre börtönbe kerülhet. BORZALOM: A forró furgonban hagyta a kutyát – állatkínzással gyanúsítják

Tatabányán az út szélén hevertek a tetemek

A kölyökkutyák holtteste egy forgalmas út szélén hevert Tatabányán. Az állatok még életben voltak, amikor egy bekötözött szemeteszsákban kidobták őket. Az egyik állatnak még a fél szeme is kiesett, számoltak be róla a Tények riportjában, ahol azt is közölték, hogy a képek annyira megrázóak, hogy inkább kitakarták őket.

Megpróbáltak kiszabadulni

A tetemeket egy nő vette észre kutyasétáltatás közben, aki a Tényeknek azt mondta nagyon megviselte az eset. A riportból az is kiderül, hogy a két keverék kutyus valószínűleg megpróbált kiszabadulni a zsákból, de végül sajnos megfulladtak. EZ IS ÉRDEKELHET“Elfelejtkeztem róluk” – Hagyta éhen halni kutyáit egy hajdúdorogi asszony

Egy 68 éves férfi a foxi kutyáját lőtte nyakon egy férfi

Szintén itt a KékVillogó portálon írtuk meg, hogy egy 68 éves férfi egy két hónapos kutyát lőtt nyakon a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspökiben.

Nem gondoskodott kutyája nyílt sebéről

Néhány nappal ezelőtt pedig arról a 45 éves férfiról írtunk, aki nem gondoskodott kutyája nyílt sebéről, inkább hagyta napokig szenvedni.

Nem vitte el állatorvoshoz

Miután a férfinak feltűnt, hogy kutyája megsebesült, nem kezelte az állat sebét, sőt még állatorvoshoz sem vitte el. A kezeletlen seb emiatt csúnyán elfertőződött, de ez nem érdekelte a kutyagazdit.

Kikötötte az erdőbe

Ezek után a férfi a már rossz állapotban lévő kutyáját kivitte a közeli erdőbe, ahol kikötötte egy fához, majd megkérte az egyik vadász ismerősét, hogy lője le az állatot. Azonban ezt a vadász nem vállalta el.

Otthagyta

A vadász visszautasítására a férfinek az volt a reakciója, hogy a kutyát sorsára hagyta az erdőben. A kikötözött, nyüszítő ebre egy falubéli talált rá másnap, aki rögtön el is oldozta az állatot.

Hazakerült

Ezután a kutya haza is került, vissza a tulajdonosához, aki ezúttal azt találta ki, hogy a kerítésénél köti ki az állatot. A szerencsétlen kutyát több napig élelem és víz nélkül hagyta a kerítésnél, és a bejelentés alapján a helyszínre siető, barcsi rendőrök már nem tudták megmenteni az állatot, számoltunk be róla pár nappal ezelőtt.

Börtönbe küldenék az állatkínzót

Az ügyészség azt indítványozta a Barcsi Járásbíróság felé, hogy amennyiben a büntetett előéletű férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, akkor őt ítéljék 1 év 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels