Büntetőeljárás indult az ellen a férfi ellen, aki félrevezette a hatóságokat annak érdekében, hogy végül börtönbe kerüljön. Az ügyben most a Komáromi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot, melyből kiderül, hogy a férfi azért színlelt rablást, hogy kiutat találjon válságos élethelyzetéből, végső célja az volt, hogy börtönbe juttassa saját magát.

Elvesztette a munkáját

A vádirat szerint a férfi 2020 novemberében elveszítette a munkáját és szállását, a családjával is megszakadt a kapcsolata, emiatt élethelyzetéből nem látott kiutat, ezért elhatározta, hogy önmagát börtönbe juttatja, hogy ezáltal legalább legyen hol aludnia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dohánybolt volt a célpont

A férfi ezért 2020. november 25-én bement a komáromi dohányboltba, ott az eladótól először egy doboz cigarettát kért, majd közölte vele, hogy kéri a bolt bevételét és szándékának nyomatékául kezét a háta mögé tette, mintha fegyvert tartana magánál.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Az elkövető kérte, hogy hívják a rendőrséget

Ekkor érkezett meg az üzletbe az eladó férje, akinek az elkövető javasolta, hogy hívják ki a rendőrséget. Amíg az eladó a rendőrséget értesítette, az elkövető nem kísérelte meg elhagyni a helyszínt, megvárta hogy a rendőrség megérkezik.

Többször hangsúlyozta, hogy rabolni akart

Ezt követően a vele szemben intézkedő rendőrökkel többször közölte, hogy rablást szándékozott elkövetni, a dohánybolt bevételének megszerzése volt a célja.

Ez is érdekelhet:

Félrevezetés

A férfi azonban a rablást csak színlelte, ugyanis a valós célja nem az volt, hogy megszerezze a dohánybolt bevételét. A hatóságokat félrevezette, az elképzelése szerint börtönbe akart jutni, hogy legalább legyen hol aludnia, írja az ügyészség.

Ezt kéri az ügyészség

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels