Közel három év telt el azóta, egy ittas férfi rátámadt, majd kis híján megerőszakolta az otthona közelében kocogó Makai Viktóriát.

Az otthona közelében támadták meg

Mint ismert 2018 októberében a hétszeres magyar bajnok ultrafutóra, Makai Viktóriára támadtak rá pár száz méterre az otthonától: brutálisan megverték, orális szexre kényszerítették és megpróbálták megerőszakolni. Az esetet már csak azért is szörnyű, mert nem ez volt ez egyetlen hasonló jellegű támadás, ugyanis 2013-ban Gyurik Krisztina esett áldozatául a soroksári gyilkosnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Máig kísérti a támadás emléke

Az ultrafutónő ügyében tavaly szeptemberben született jogerős ítélet, ám a támadás emléke azóta is kísérti Viktóriát. A nő a Blikknek azt mondta: “A támadás kísértő emléke folyamatosan jelen van az életünkben. De nem feltétlenül a futás közben jelentkező mindennapi rettegés miatt mondom ezt, hanem mert az akkor keletkező egészségügyi károk helyreállítása sajnos még mindig tart.”

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az ütések hatására szürkehályog alakult ki nála

“Tavaly mindkét szememet az ütések hatására kialakuló szürkehályog miatt műteni kellett. Már jól látok, de tökéletes már sosem lesz. A fogaimban a korona is kilazult, amik közül csak az egyiket tudták pótolni. A másik helyére egy implantátum került, aminek a felépítéséhez még mindig jó pár hónap szükséges”

Teljesen megváltozott az értékrendje

Viktória a lapnak elárulta, a támadás okozta trauma nem csupán futásnál, hanem az élete minden területén előjön, ráadásul az értékrendje is teljesen megváltozott. Mint mondja, számára már senki sem tudja bebizonyítani, hogy az életben nem történhet bárhol és bármikor hasonló szörnyűség. A nő a szörnyű eset óta a szorított helyzeteket is kerüli, például nem szívesen ül be a buszon az első ülésre.

A világ lett félelmetesebb hely

“A futás eddig is a kikapcsolódást jelentette, s a továbbiakban sem vagyok hajlandó rá máshogy tekinteni. Nem fogok felfegyverkezve, önvédelmi eszközökkel és örök gyanakvással futni. A félelmet egyébként nem a támadás helyszínéhez kötöm, számomra a világ lett félelmetesebb és bizonytalanabb hely” – mesélte a lapban Viktória, aki arról is beszélt, hogy a férjével rengeteget beszélnek a történtekről.

Ez is érdekelhet:

Kártérítés

A támadó, H. István a bírósági eljárás során egyébként többször is kijelentette, hogy hajlandó lenni kártérítést fizetni a nőnek, ám ez a mai napig nem történt meg.

Sokkalja a támadó

“Egy jelképes kétmillió forintos összeget jelöltünk meg, de válaszlevelében a férfi a börtönből azt közölte számomra, hogy sokallja az összeget, és a szabadulásáig biztosan nem fog tudni fizetni semmit” – mondta a lapnak Dr. Enzsöl Péter, Viktória jogi képviselője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels