Jogerős ítélet született szerdán, a Székesfehérvári Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a nagylóki emberölés ötöd-, hatod-, heted- és nyolcadrendű vádlottai esetében, akiket segítségnyújtás elmulasztásával vádoltak.

Nem segítettek

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette, valamint segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a nyolc személlyel szemben, akik közül négyen 2019. november 28-án, egy nagylóki vendéglátóipari hely teraszán a sértettet a székhez kötözték ittas állapotban, a további négy, időközben a helyszínre érkező személlyel együtt magára hagyták, amelynek következtében a férfi elhunyt. Az ügyben a Székesfehérvári Törvényszék előkészítő ülésen hozta meg az ítéletet négy, a segítségnyújtást elmulasztó vádlott tekintetében.

A tragédia részleteiről a KékVillogó itt számolt be!

Székhez kötözték

A vádirat szerint a négy terhelt este a sértettet leitatta, majd úgy döntöttek, hogy a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik. Ennek érdekében az egyikük a pultostól szigetelő szalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd két vádlott társa segítségével a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a szigetelő szalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette, miközben negyedik társuk a történtekről felvételt készített.

FRISS!

Itt a lista, ezeken a közterületeken kell maszkot viselni, a katonaságot is bevonják a közrend fenntartásába

Fotókat is készítettek

Később a vendéglátóipari helyre érkezett a további négy vádlott, akikkel a sértett megkötözésében résztvevő terheltek közölték, hogy a sértettet ők itatták és kötözték le. Hárman fényképet is készítettek a sértettről. A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, azonban az alvó, megkötözött sértettet magára hagyták.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Horror Kecskeméten: saját apját sebesítette meg egy 29 éves férfi, ezért követte el brutális tettét

Megpróbált a férfi kiszabadulni

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni a kötözésből, amelynek során a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés következtében elhunyt.

Ítélet született

A Székesfehérvári Törvényszéken 2020. november 11. napján megtartott előkészítő ülésen négy terhelt a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság ítéletet hozott az ügyben.

Ez vár most azokra, akiknek közük volt a férfi halálához

A Székesfehérvári Törvényszék ítéletében két vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, két terhelttel szemben pedig 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetését szabta ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság az utóbbi két vádlott tekintetében megállapította, hogy a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak.

Kiemelt kép: a nagylói kocsma terasza a rendőrségi helyszínelés idején – Forrás: Facebook