Jogerősen három év börtönre ítélték azt a férfit, aki egy éve részegen randalírozott a szolnoki Hetényi Géza kórház Covid-részlegén – tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

Tavaly történt az eset

A negyvenes évei végén járó, büntetett előéletű férfi tavaly április 19-én a kórház Covid-részlegén – ahová kérésére, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt vitték a mentők – részegen, trágár módon szidalmazta a magyar egészségügyet és a kórházi dolgozókat. Kivizsgálása befejezése előtt távozni akart, majd amikor visszatartották, megpróbálta megütni az egyik beteghordót – írták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fellebeztek

A Szolnoki Járásbíróság tavaly júliusban a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt három év börtönre ítélte. A vádlott és védője – elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért – fellebbezett a döntés ellen. A törvényszék azonban az elsőfokú bíróság ítéletét a lényegét tekintve helybenhagyta – áll a közleményben.

A budapesti Honvédkórház covid-osztályán tragédia történt

Nem a szolnoki eset volt a pandémia kitörése óta az egyetlen, amikor valaki a covid-osztályon ámokfutást rendezett. Mint ismert, és ahogyan arról korábban a KékVillogó is beszámolt a budapesti Hondvédkórházban egy kínai férfi támadt rá egy 54 éves tanárnőre, akinek olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy végül elhunyt.

Sebészeti ollóval támadt

A férfi a Honvéd kórházban egy sebészeti ollóval sebesített meg minden ok nélkül több beteget, köztük egy  altatásban lévő, lélegeztetőgépre kapcsolt nőt. Az ámokfutót a kórház udvarán sikerült megállítani, elfogták a rendőrök.  

Korábban lélegeztetőgépen volt

A Honvéd kórház 6. kerületi telephelyén egyszer csak a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes, borotvaéles orvosi eszközt.

Pánik tört ki az osztályon

A magyarul egyáltalán nem beszélő, 37 éves férfi őrjöngeni kezdett a folyosón, majd találomra odament egy asszonyhoz akit fojtogatni kezdett, de a nő még el tudta hárítani a támadást. Segítségért kiáltott, amire a nővérek és a biztonsági személyzet tagjai is felfigyeltek. Az osztályon pillanatokon belül kitört a pánik.

Találomra választotta ki áldozatát

Ezután beszaladt arra a részlegre, ahol a lélegeztetőgépen lévő betegeket ápolják és találomra kiválasztotta Mariannát. Az öntudatlan állapotban lévő 54 éves testét kezdte el szurkálni, majd a vér láttán elmenekült.https://reingod.com/count?i=ox16pv0ffmeldhht3yeyp&a=c810a686bd66546ab88be6b890334a150&cb=1355751621434236102

Súlyosan megsebesítette a tanárnőt

A rendőrség későbbi közleménye szerint a súlyosan megszurkált magatehetetlen tanárnő életveszélyesen megsérült a támadás következtében, a fellépett oxigénhiány miatt az orvosoknak újra is kellett éleszteniük. Ezt követően azonban kritikussá vált az állapota, majd március 17-én meghalt.

Kikötözve feküdt

A kínai férfi korábban szintén lélegeztetőgépen volt, tette előtt kikötözve feküdt a Honvéd Kórház Covid osztályán.  Valaki azonban úgy döntött, már nincs szükség arra, hogy a férfi mozdulatlanul feküdjön, eloldozta a kötést, mire a tettes véres ámokfutásba kezdett – írja a Blikk.

Kegyetlenül elbánt áldozatával

Egyelőre nincs magyarázat arra, hogy mi váltotta ki a férfinál ezt az eszelős viselkedést, annyi biztos: több mint tucatszor szúrta meg az asszony fejét, súlyosan megsebesítve az agyát is, több döfés a nő szemét érte.

Szabadon mászkált a kórházban a tettes

A kórház vezetőség szerint részükről nem történt mulasztás. „Nagyon fontosnak tartom leszögezni, hogy minden tiszteletem a kórház dolgozóié, hiszen a járványhelyzet miatt kialakult megfeszített tempóban is helytállnak és rendületlenül gyógyítják a covidos betegeket. Azt azonban meg kell említenem, hogy meglátásom szerint nagy hiba volt, hogy a kínai állampolgárságú férfiről valaki levette a kötéseket, és innentől szabadon mozoghatott” – mondta korábban a Blikknek a gyászoló család ügyvédje, dr. Lichy József.

Elmegyógyintézetben van

A tettes jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. Tettére nem tudott magyarázatot adni, elmondása szerint nem emlékszik semmire. A Blikk elért egy férfit, aki ismeri a több mint 10 éve Magyarországon élő tettest. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép:  szolnoki Hetényi Géza kórház – Forrás: Google Maps