A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyetértett a bíróság, öt és fél évet kapott az a kétgyermekes száguldozó, akinek Mercedesét kilométereken át üldözték a rendőrök, majd akciófilmekbe illő jelenetek következtek.

Vad hajsza

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi az autósok augusztus 1-jén az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez az előzmény

A Mercedest megpróbálták leinteni a zsaruk, a sofőr azonban nem állt meg, hanem nagy gázzal tovább hajtott. A rendőrök természetesen utána eredtek, a szemtanúk szerint a mercis irgalmatlan tempóban próbálta lerázni üldözőit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nekiment az őt üldözőknek

A Mercedes olyannyira vérmesen hajtott, hogy még az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt, és nekiment az őt üldözők egyikének. A menekülő férfi esetenként 200 km/órával is hajtotta a kocsit, amivel a zsaruk elől menekült. Autója az üldözés végén alaposan összetört, bal első kereke kiszakadt.

Videón az üldözés

Több szabályt is megszegett

Most ítélet született az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Váci Járásbíróság a férfit. Több közlekedési szabályt súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől.

Kétszeres túllépés

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta: augusztus 1-én a Pest vármegyei férfi a többszöri fény és hangjelzés ellenére sem állt meg Vácon a vele szemben intézkedő rendőröknek, és a forgalmas M2-es autóút irányába, majd a főúton haladva a megengedett sebességhatár néhol kétszeres túllépésével továbbhajtott.

Ezzel vádolják

A vád szerint a – járművezetéstől korábban már eltiltott – elkövető átlépte a záróvonalat, a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette, valamint többször szándékosan nekiütközött a követésébe időközben bekapcsolódó rendőrségi gépjárműveknek, és több alkalommal vészfékezésre kényszerítette a mögötte haladó szolgálati gépkocsi vezetőjét.

5 év 6 hónap

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyetértve a bíróság – az elkövetés óta letartóztatásban lévő – fiatal férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint elrendelte a korábban kiszabott 6-6 hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

A rendőrök veszélyeztettek?

A négy és nyolc éves gyermeket nevelő férfi családja szerint viszont a rendőrök voltak azok, akik veszélyeztették a hozzátartozójuk életét, amikor a betonelválasztónak nyomták a kocsiját.

Többszörösen büntetett

A férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, és kétszer ítélték már el eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt – jelezte a főügyészség.

Nem jogerős az ítélet

Az ügyészség közölte azt is az MTI-vel, hogy ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a férfi letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az elfogás pillanatai