Uszód a paksi atomerőművel szemközti Duna-parton található falu. A települést több, mint 20 éve irányító fideszes polgármester, Bedi Gyula a napokban kitiltotta a jetskiseket a település partszakaszáról, mert szerintük nagyon zajosak. A helyiek a döntés ellenére mégsem lehetnek boldogok.

840 fős falu

Uszódon nagyon elégedettek a fideszes polgármesterrel, Bedi Gyula ugyanis több, mint 20 éve vezeti a 840 fős falut, Kalocsa mellett, a Duna Bács-Kiskun-megyei szakaszán, majdnem szemben a paksi atomerőművel. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kitiltották a jetskyseket

A polgármester most azzal került be a hírekbe, hogy kitiltotta a jetskiseket a falu melletti Duna-partról. Vélhetően sokan panaszkodtak neki, hogy túl zajosak ezek a vizimotorok. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zavarja a falut

A település közösségi oldalára ez a poszt került ki: „Tisztelt uszódiak és az uszódi Duna-partot használók! Uszód Községi Önkormányzat bérli a Duna uszódi partszakaszát, hogy az uszódi emberek kultúrált pihenését biztosítsa. A Jetski vízre helyezése és használata sérti az uszódiak pihenését, veszélyezteti a gyerekeinket, a hangja pedig az egész falu csendes életét zavarja.”

Továbbra is száguldozhatnak

A polgármester tehát elintézte a csendet a Dunán, a helyiek azonban nem lehetnek boldogok, hiszen a település területe csak a Duna medrének középvonaláig ér, vagyis a jetskisek a Duna közepén továbbra is bátran száguldozhatnak. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt van Uszód

Kiemelt kép: Bedi Gyula, Uszód polgármestere – A kép Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült