Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt tűz ütött ki vasárnap délelőtt a Szent Imre kórházban, a tragédiában egy fiatal nő életét vesztette.

Egy ember meghalt

Mint megírtuk a tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést. A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt.  Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiszaladtak az emberek az udvarra

Az eset kapcsán a Blikk azt írta, hogy bár maga a tűz nem volt túl nagy, mégis percek alatt füst borította be az egész épületet, emiatt több tucat beteg és dolgozó szaladt ki az udvarra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az erkélyre is menekültek

A harmadik emeleti intenzív osztályon lévők azonban csak az erkélyekre tudtak kimenekülni, mert sok beteg oxigénre van kötve – emiatt nem tudták sem levinni, sem otthagyni őket az ápolók és orvosok. 

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Pizsamában rohantak ki

Többen pizsamára felkapott kabátban várták kint, hogy megfékezzék a lángokat, írta meg a lap.

Egy fiatal nő az áldozat

A tragédiában egy ember életét vesztette, Győfi Pál közlése szerint a fiatal nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, továbbá hozzátette, a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek, írja a Blikk.

Más kórházba is szállítottak át beteget

Győrfi Pál ezenfelül azt is elmondta, több A szóvivő elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe. 

Kapcsolódó:

Megszólalt Kásler Miklós

A tragédiát követően megszólalt Kásler Miklós is, aki elmondta, hogy a legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése, továbbá a sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnal elindítása. Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

Mindent megtesznek

A miniszter a Facebook oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „ami rajtunk múlik, azt megtesszük.”  Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a teljes videó:

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán