Tűz ütött ki egy családi házban a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben vasárnap. Az ingatlanban egy embert holtan találtak a tűzoltók – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t.

A fotel, az ágy és egy hősugárzó égett

Dóka Imre a közleményében azt írta: kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Agyagosszergényben, a Dózsa utcában egy családi ház 12 négyzetméteres szobájában korábbi tűz nyomait észlelték. A helyiségben a fotel, az ágy és egy hősugárzó égett. A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ember meghalt

A szobában egy embert holtan találtak, feltehetően füstmérgezést szenvedett – közölte a szóvivő-helyettes.

Rengeteg a lakástűz

Dóka Imre kiemelte, hogy a hideg időben megemelkedik a lakástüzek száma. A tüzelő és fűtő berendezéseknél fontos a megfelelő tűztávolság betartása, azok közvetlen közelében ne tároljunk éghető anyagot – figyelmeztetett a katasztrófavédelem munkatársa.

Január elején Solymáron történt tragédia

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt január első napján Solymáron történt tragédia, ahol lakástűz áldozata lett az ismert színész-zenész, Babicsek Bernát. A művész holttestére a szülei találtak, vélhetően füstmérgezést kapott.

Kapcsolódó:

December végén Veszprémben és Budapesten is felcsaptak a lángok

Szintén itt a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy december végén Veszprémben és Budapesten is felcsaptak a lángok, mindkét esetben egy-egy ember vesztette életét.

Veszprémben egy ikerház gyulladt ki

Mint akkor beszámoltunk róla, Veszprémben egy ikerház nyolcvan négyzetméteres lakása alatti pincében keletkezett a tűz. Az esethez négy tűzoltó vonult egy járművel. A tűzoltók kiérkezésekor a negyven négyzetméteres, lakásként berendezett pince egyik húsz négyzetméteres szobájában lévő mikrohullámú sütő, annak szekrénye, a benne lévő ruhák és elektromos vezetékek égtek három négyzetméteren. 

Egy ember meghalt

A pincében kialakított lakrészben egy idős ember lakott, akit a tűzoltók kiérkezése előtt egy rokona próbált kimenteni. A tűzoltók a lakrész bejáratánál találtak rá, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A halálát füstmérgezés okozhatta.

Ez is érdekelhet:

Budapesten is tűz volt

Ugyanazon a decemberi napon fél három körül érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenötödik kerületében kigyulladt egy ház melléképülete. A Damjanich János utcai házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult.

50 négyzetméteren pusztított a tűz

A száz négyzetméteres, életvitelszerűen lakott melléképületben körülbelül ötven négyzetméteren pusztított a tűz, a szőnyeg és különféle bútorok égtek. A tűzoltók az oltási munkálatok közben a kályha mellett találták meg a ház lakójának holttestét.

Gyors beavakozás

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a melléképülettel egybeépített főépületre nem terjedt át a tűz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció