A szörnyű eset még július 1-jén történt, a nagymamát megbírságolták, de később kiderült, mégsem kell megfizetnie azt. Az erről szóló határozatot személyesen kézbesítette Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes és Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya.

Fuldoklott az unokája

Unokája fuldoklott a kocsiban, ezért megállt az autópálya leállósávján. Első fokon közigazgatási bírságot kapott, amit Budapest rendőrfőkapitánya megsemmisített. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megbírságolták

Budapest rendőrfőkapitánya, mint másodfokon eljáró hatóság megsemmisítette az első fokon eljáró hatóság közigazgatási bírság kiszabásáról rendelkező határozatát, amit azért szabtak ki egy gépkocsivezetőre, mert 2022. július 1-jén a Balaton felől a főváros felé tartva szabálytalanul megállt az M7-es autópálya leállósávjában.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A leállósávban állt meg

Az idős asszony fellebbezéséből kiderült, hogy azért húzódott félre, mert a hátsó ülésen utazó egyik unokája fuldokolni kezdett.

A KRESZ szabályai

Bár a KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét ­– és a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide – Budapest rendőrfőkapitánya az eset összes körülményét figyelembe véve megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, egyben elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését is.

Mégsem kell megfizetnie

Az erről szóló határozatot dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy 2022. szeptember 20-án dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes jelenlétében személyesen adta át a nagymamának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotón a megható pillanat:

Személyesen kézbesítették a határozatot:

Ez is érdekelhet:

Gépek tartják életben azt a kislányt, akire anyja támadt rá álmában: az apa magához venné a gyereket, a nőt pszichiátrián kezelik

Kiemelt kép: police.hu videorészlet