Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a harmincas éveiben járó palesztin származású férfit, aki hat évvel ezelőtt megfojtotta az egyetemista barátnőjét és annak anyját, majd felgyújtotta a nők kaposvári albérletét. A Pécsi Ítélőtábla tájékoztatása szerint a férfi 40 év után bocsátható feltételes szabadságra a leghamarabb, és kötelezték az ötmilliós bűnügyi költség megfizetésére is.

Németországban ismerkedtek meg

A Frankfurtban élő N. T. 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg a 21 éves lánnyal, aki egyetemi tanulmányai alatt egy szemesztert töltött külföldön. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, és a férfi az Izraelben élő családjának is bemutatta a lányt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Féltékeny volt a lányra

2018 októberében anya és lánya egy lakást bérelt Kaposváron, ahová többször a férfi is felment. Az anya nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát, mivel a férfi féltékeny volt barátnőjére és el akarta érni, hogy az ne találkozzon más férfiakkal a felügyelete nélkül. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megfojtotta az asszonyt

A férfi agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány szakított vele, de másnap kibékültek, így pár nappal később, a férfi náluk aludt. A hajnalban azonban a férfi felkelt és barátnője mellől átment a másik szobában alvó édesanyához, akinek egy puha anyaggal befogta orrát és a száját. Emiatt az asszony meghalt.

Megölte barátnőjét is 

N. T. az anya halála után meggyújtotta az ágyat, s megvárta, amíg a berendezés lángra kap, majd visszament a még mindig alvó lányhoz, akit édesanyjához hasonló módon megfojtott. A férfi ezután bútorokat és ruhákat gyújtott meg, majd az erkélyre ment, ahol angolul segítségért kiabált. A környékbeli lakók értesítették a tűzoltóságot, akik kimentették az erkélyen tartózkodó férfit.

Izraelbe szökött 

A palesztin férfit ezt követően kórházba szállították, október 22-én azonban elbocsátották onnan. A kórház ápolónőjétől kölcsönkapott telefonon a férfi eközben értesítette nagybátyját, aki Budapestre vitte őt, majd kocsival Belgrádba indultak, ahonnan a vádlott Izraelbe utazott.  ahol az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján 2021-ben fogták el az izraeli hatóságok, letartóztatták és Magyarországra szállították.

Életfogytiglant kapott 

Az elkövető az utolsó szó jogán azt mondta, hogy nem gyilkosság, hanem baleset történt és végig jó volt a kapcsolata a barátnőjével. A Kaposvári Törvényszék életfogytiglanra ítélte az elkövetőt több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt azzal, hogy 40 év múlva szabadulhat a leghamarabb feltételesen. A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta a férfi büntetését, és kötelezte az elkövetőt az ötmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyújtogatás után – Forrás: Magyarország Ügyészsége