Egy 43 éves férfi akart véget vetni az életének. A hívásfogadó addig beszéltette, amíg a helyszínre érkező egyenruhások még időben közbe tudtak avatkozni.

Boldogtalan

Segélyhívás futott be a rendőrségre a napokban, amiben a bejelentő elmondta, házában megnyitott egy gázpalackot, öngyilkos akar lenni. Elkeseredetten vázolta, hogy alkoholproblémái vannak, családja elhagyta, ezért boldogtalan, már nincs miért élnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal mentek rendőrök

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában Skrinyár Józsefné zászlós fogadta a hívást, aki késlekedés nélkül a címre indította a rendőri egységeket, azok kiérkezéséig szóval tartotta, nyugtatta, együttérzéssel és érdeklődéssel kezelte a kétségbeesett férfit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Időben odaértek

Amikor a rendőrök a helyszínre értek azonnal lekapcsolták a villanyórát és a kültéri gázcsapot. Amikor a ház elsötétült a férfi megijedt, a vonal másik végén tartózkodó zászlós megnyugtatta, a rendőrök voltak azok és segíteni érkeztek, bizalommal engedje be őket.

Kórházba vittkék

A férfi együttműködő volt, az egyenruhások vigyáztak rá, míg a mentőszolgálat munkatársai megérkeztek, akik kórházba vitték.

Itt a segélyhívás:

Veszprémben egy fiatal lány akart végezni magával

Amint azt a Kékvillogó is megírta a rendőrségre május 17-én 17 óra 5 perckor érkezett lakossági bejelentés, hogy Veszprémben, a Szent István Völgyhídnál egy nő önkezűleg akar véget vetni életének, a mélybe akar ugrani. A gépkocsizó járőrök a híd felé gyalogosan közlekedő lányt meg akarták állítani, aki a rendőröket meglátva és meghallva elfutott előlük.

A lány után eredtek  

Cserháti Rebeka Hajnalka rendőr őrmester a járőrautóból kiszállva a kőfal végénél lévő ösvény irányába futott a lány után, míg Vig József rendőr zászlós autóval próbálta egy másik útvonalról elérni a fiatalt.

Megakadályozták a tragédiát

A rendőrnő a szakadék felé szaladó lányt utolérte, és határozott fellépéssel karjánál fogva visszahúzva megakadályozta őt abban, hogy végzetes lépésre szánja el magát.

Szóval tartották

A járőrnő folyamatosan szóval tartotta a lányt, igyekezett megnyugtatni, majd gyalogosan a rendőrautó irányába kísérte, ahol már a járőrtárs is segítséget nyújtott.

Kórházba szállították

A hűvös időjárásra tekintettel a szolgálati gépkocsiba ültették a fiatalt, majd a helyszínre érkező mentőknek átadták, akik őt kórházba szállították – adta hírül a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook-oldala.

„Kitűnőre vizsgázott”

„Gratulálok a rendőrhölgynek, nagyon jót cselekedett, kitűnőre vizsgázott” – írta egy hozzászóló akkor, az eseményekre reagálva.

Ha segítség kell

Ha Önnek vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu