Rálőttek egy férfira Budapesten, Józsefvárosban, a Korányi Sándor utcában, 2023. június 22-én, csütörtökön, valamivel este 11 óra után.

Kórházba vitték

A 24. hu azt írja, a rendőrség közlése szerint 23 óra 11 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy meglőttek egy férfit. A 29 éves férfit az eset után kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos testi sértés

A rendőrök a helyszínen három csapágygolyót találtak, a rendelkezésre álló adatok szerint nem lőfegyverből, hanem vélhetően airsoft fegyverből lőttek ki egy elhaladó gépkocsiból. A BRFK most súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lövöldözés az M5-ösön

Amint azt a Kékvillogó is megírta, 2022. novemberében tartóztattak le hat külföldi férfit embercsempészés és más bűncselekmények miatt. A bűnözők 21 szír állampolgárt akartak illegálisan átjuttatni a határon, és közben rálőttek az őket üldöző rendőrökre az M5-ösön.

Megtámadták a rendőröket

A két gyanúsított november 14-én reggel, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán haladt Csehország felé egy kisbusszal. Amikor a rendőrök igazoltatni akarták őket, nem álltak meg. Ezt követően többször is hirtelen a rendőrautó irányába rántották a kormányt, az autóra üvegeket dobáltak, a rendőrautó és a rendőrök felé több lövést adtak le a gáz-riasztó fegyverből.

Felkavaró videó

Az esetről egy felkavaró videó is napvilágot látott, amit az egyik járőrautó fedélzeti kamerája rögzített. A kétperces videóban az látható, amint a furgonjukból többször is a rendőrökre lőnek az autópályán.

Drámai részletek

Egy másik videóban pedig három rendőr mondja el részletesen, hogyan üldözték a bűnözőket, miközben életveszélyben voltak. Egy fiatal rendőrnő két társával vette üldözőbe az embercsempészeket.

Senki sem sérült meg

Az üldözés és a lövöldözés során senki nem sérült meg. A furgonban huszonegy menekültet találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Ijedt szemtanúk

A történtekről több szemtanú is beszámolt akkor, egyikük azt mondta: nagyon sok lövést hallott, meg sem tudja mondani, hogy mennyit, olyan sokat. Úgy látta, hogy két vétlen autót is eltaláltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció