Több kilométert ment forgalommal szemben egy külföldi autós az M7-es autópályán Szabadbattyán közelében január 18-án, szerdán délután, és súlyos balesetet okozott.

Szabálytalanul hajtott fel

A figyelmetlen sofőr a Budapest felé tartó oldalra hajtott fel szabálytalanul szerdán délután, fényes nappal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Félrerántotta a kormányt

Egy szabályosan haladó autó ugyan el tudta kerülni a frontális ütközést, a sofőr félrerántotta a kormányt, de a hirtelen mozdulat miatt elvesztette az irányítást az autó felett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hídpillérnek ütközött

A kocsi a szalagkorlátnak ütközött, többször megperdült és a felüljáró hídpillérének is neki ütközött. A felborult autóban négyen utaztak, hárman könnyebben sérültek.

Nem állt meg a szabálytalan sofőr

A forgalommal szemben haladó sofőr ennek ellenére tovább hajtott.  Őt később a rendőrök elfogták.

Kamera rögzítette az eseményeket

Az elképesztő jelentsort a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kamerája rögzítette. A felvételekből jól kivehető, hogy mennyire felelőtlen volt a külföldi autós és az is látszik, hogy megpördül és felborul a vétlen autó.

Íme a videó

A jelenetsort ide kattintva tudják megnézni. A történet mindenképpen tanulságos: aki akár csak egy táblát is figyelmen hagy az autópályára történő felhajtásnál, nem csak saját magát sodorhatja életveszélybe, hanem vétlen emberek is komoly bajba kerülhetnek miatta.

Tragédia az M5-ösön

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy súlyos baleset történt az M5-ösön, Városföld magasságában. Egy külföldi rendszámú kisbusz volt érintett, kilencen utaztak benne, egy ember meghalt, a szemközti sávban négy autó ütközött. A helyszínre több mentőautó és két mentőhelikopter is érkezett.

Megingott a kisbusz

A szemtanúk elmondása szerint a baleset előtti pillanatokban a kisbusz megingott, ezért nekicsapódott az autópálya két sávját elválasztó korlátnak, majd felborult.

Átrepült a törmelék

A törmelékek átrepültek a sztráda másik oldalára, az ellentétes irányba vezető sávba, ahol ezt követően négy autó ütközött össze, hiszen megpróbáltak fékezni, de egymásba rohantak. A balesethez több mentő és két mentőhelikopter is érkezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció