Elszámolási vita miatt verhette halálra a 83 éves L. Ilona nénit egy mindössze 14 esztendős gyerek a Borsod vármegyei Csernelyen. Az idős asszony holttestére kedden este találtak rá, a szomszédjában élő Z. Leventét pedig még aznap elfogták. A gyanúsított családja szerint kizárt, hogy Levente oltotta ki az idős asszony életét.

Meghalt a 83 éves asszony

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, rettenetes bűncselekmény történt Borsodban. Egy 14 éves fiú végzett szomszédjával, a 83 éves Ilonka nénivel. A gyanú szerint a fiú olyan súlyosan bántalmazta az idős asszonyt, hogy az a helyszínen elhunyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Órákon belül elfogták

Az idős nyugdíjassal még hétfőn végzett az elkövető. A rendőrség órákon belül elfogta, a fiatalkorút megalapozottan gyanúsítják a gyilkossággal. A helyiek azt mondták, amikor meghallották, mi történt, azonnal sejtették, hogy ki lehetett az elkövető. „Amikor megtudtuk, hogy baj lett, szinte mindenki egyöntetűen tudta, hogy ez a fiú volt a tettes”. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyitva volt az ajtaja

„Este tízkor jöttem a fiaimmal a háza előtt, amikor megláttuk, hogy az ajtaja ki van nyitva. Kiabáltunk neki, de nem szólt vissza senki. Miután beléptünk, szörnyű látvány fogadott: hanyatt feküdt, véresen” – mondta a Blikknek Radics Norbert.

Betört hozzá

Norbert fiai sokkot kaptak, ő pedig azonnal hívta a segélyhívót, de az asszonyon már nem tudtak segíteni. Az áldozatról azt mondta, mindenki szerette és tisztelte a faluban. A helyiek szerint a 14 éves fiú már korábban is betört hozzá, akkor több tízezer forintot lopott tőle.

Most is pénzt akart

„Úgy tudom, bejárt hozzá segíteni a szomszédban élő kisfiú, aki pénzt akart tőle, ezen pedig összevesztek. Különösen szörnyű az egész, hiszen éppen most akart utazni a fiához Kanadába szegény. Mivel olyan a környék, már este mondták a rendőrök, jobban tesszük, ha elvisszük a megmaradt értékeket, ezért jöttünk most ide” – mondta a szerencsétlenül járt asszony hozzátartozója.

Fia Kanadában él

Ilonka néni egyedül élt. Gyermekei külföldön laknak, a fia Kanadában él. Hozzá utazott volna az idős asszony. „Isten veled édesanyám, nyugodj békében! Mindannyian együtt vagyunk a hatalmas szerető univerzumban. Örök szeretettel fiad, Palika” – így búcsúzott édesanyjától a fia a közösségi oldalán.

Két éve költöztek a faluba

A 14 éves fiú családja két évvel ezelőtt Bükkszenterzsébetről költözött Csernelyre. A családfő börtönben van, felesége 10 gyermeket nevel. A helyiek egyáltalán nem örültek a család érkezésének. A helyiek szerint azért kellett költözniük, mert pontosan úgy viselkedtek az előző lakhelyükön, ahogyan Csernelyen is.

Aláírásokat is gyűjtöttek

Az egyik helyi azt mondta, már gyűjtöttek aláírásokat is a család ellen, de eddig hiába. „Nem tudom, kinek lenne ez a hatásköre. A hivatalban azt a választ kaptuk, hogy mindenki annak adja el a házát, akinek akarja” – mondta a nő.

Rettegnek a helyiek

A helyiek szerint az elkövető testvérei is rettegésben tartják a lakókat, bár ahogy fogalmaznak, “a testvérek nem ennyire durvák. Rettegésben élnek az idősek és szinte mindenki! Sok az idős és egyedülálló a faluban. Ki lesz a következő, ha ez így megy tovább?”

Testvére is tagadja öccse tettét

A gyanúsított fivére szerint kizárt, hogy öccse végzett Ilonka nénivel. „Akármi történt a faluban, mindig Leventét vették elő. Egyébként nem volt rossz, csak kiszámíthatatlan. Járt át a szomszédba Ilonához gyújtóst hasogatni. A testvérem annyit mondott, valamin összevesztek, mire az asszony leköpte őt, erre ő pedig kicsit meglökte, amitől elesett”. Azt mondta, nem viselte meg őket a gyilkossági ügy, ugyanis biztosak benne, hogy Levike ártatlan.

Megdöbbent a nagymama

A 14 éves fiú nagymamája Budapesten él. Mónika a Blikknek azt mondta, hogy unokája egy segítőkész fiú, aki a háztartásba is besegít. „Dolgozni is el szokott járni iskola után. Soha nem hallottam róla, hogy akár verekedett volna. Nem tudom elhinni róla, hogy megölt egy embert”. Leventét az elfogása után a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció