Két férfit gázolt halálra a vonat vasárnap délután Üllőn. A MÁV szerint tilosat mutatott a lámpa, amikor jött a vonat, ekkor történt a kettős tragédia. Szemtanúk szerint a két férfi részeg volt, ezért eshetett el az egyik síneken, testvére pedig próbált segíteni rajta, de nem sikerült. Az áldozatok féltestvérek voltak.

Két embert gázolt a vonat

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap délután elgázolt két embert egy vonat Üllőn, egy vasúti átjáróban. A vasútállomás közelében, a Gyöngyvirág térnél történt a baleset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rohantak a tűzoltók

A helyszínen a monori és a fővárosi hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltók végezték  a műszaki mentést. Az egységek átvizsgálták a szerelvényt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megmentésükre nem volt esély

„Sajnos az élettel összeegyeztethetetlen sérülések miatt megmentésükre nem volt esély, így csak a holttestek kiszabadításában tudtunk segíteni” – írta Facebook oldalán az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Több tűzoltóautó is helyszínre ment

Forrás: Facebook/Üllő

Pirosat mutatatott a lámpa

A baleset egy átjáróban történt, ahol a fény- és félsorompó jól működött, tilosat mutatott. A helyszínelés végéig, késő estig csak az egyik vágányon nem közlekedtek a vonatok Üllő és Monor között.

Egy cipőt látott a szemtanú

Az egyik szemtanú a Facebookon azt írta, hogy a baleset után nemsokkal jár a baleset helyszínén és azt látta, hogy minden csupa vér, illetve egy cipő hever a földön.

Rendőrautók a helyszínen

Forrás: Facebook/Üllő

Féltestvéreket gázolt a vonat

Vasárnap este az is kiderült, hogy egy féltestvérpárt gázolt halálra a vonat. Egy 33 és 45 éves férfi az áldozat. A két férfi át akart menni az átjárón, amikor az egyikük elesett. A fivére megpróbált segíteni felállni neki, de pont ekkor jött a vonat, és mind a kettejüket halálra gázolta.

Ittasak voltak az áldozatok

Az egyik helyi Facebook csoportban több szemtanú is írt esetről. Úgy tudjuk, két borsodi vendégmunkás az áldozat. Szemtanúk szerint mindkét férfi súlyosan ittas volt. Így akartak átmenni a vasúti átjárón és ekkor esett el az egyik. Mivel a másik férfi járása sem volt stabil, hiába akarta elráncigálni a sínekről, nem sikerült.

A rendőrség vizsgálódik

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a halálos baleset körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Üllő