Karácsonyi ajándékpénzből vett ruhákat loptak el tinédzser fiataloktól a budapesti Árkádban. Mielőtt az éttermekhez mentek a fiúk, elzárták a kabátjukat és azt, amit addig vettek. A rablók aztán mindent elloptak az értékmegőrzőből

Értékmegőrzőbe zárták ruháikat

A kamaszok, miután megvették a kinézett holmikat, ebédelni indultak, de előtte elzárták az értékmegőrzőbe kabátjukat és a vásárolt ruhákat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltűntek a holmik

Amire megebédeltek és visszamentek a megőrzőkhöz, a kabátok és a pulóverek eltűntek, és a szekrényekben már mások dolgai pihentek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kétségbeesve telefonáltak

„Úgy döntöttek a fiúk, hogy vasárnap délután a karácsonyra kapott ajándékpénzből vásárolnak maguknak ruhákat – mondta a Metropolnak egyikük édesanyja. – Amikor telefonált a fiam, hogy mi történt, kétségbeesetten rohantunk eléjük, egyrészt, hogy ne kabát nélkül jöjjenek haza, másrészt ki akartuk deríteni, mi is történt.”

Lopás történt

„Az egyik biztonsági őr megnézte a felvételeket, amiken látható volt, hogy ellopták a gyerekek ruháit. Ő is javasolta, hogy tegyünk feljelentést, de ezt magamtól is megtettem volna” – magyarázta feldúltan Emma

Kifigyelhették őket az elkövetők

„Szerintem az történhetett, hogy a tettesek kifigyelték, milyen számkódot ütnek be a fiúk, és ennek segítségével rabolták ki őket” – tette hozzá az asszony.

Feljelentést tettek

A szülők és a fiúk ezt követően egyenesen a 10. Kerületi Rendőrkapitányságra siettek, ahol megtették a szükséges lépéseket.

Segítőkész rendőrök

„A fiam és a barátai részletesen elmesélték, mit tettek, mit csináltak. Szerencsére a nyomozó hölgy, aki rögzítette a feljelentést, nagyon segítőkész volt, azonnal elkérte a kamerafelvételeket, amit a biztonságiak át is küldtek. Ezen az látszik, hogy két felnőtt férfi fosztotta ki a megőrző szekrényt” – árulta el az egyik fiatal anyukája.

Tervezett lopás lehetett

„Minden bizonnyal tervezhették a lopást, mert az egyikük sapkát, maszkot és napszemüveget viselt a plázában, és a másikon is volt egy sapkaszerű fejfedő. A fiúk fel is ismerték a rablókat, mert ott álltak az értékmegőrzőtől 3-4 méterre” – mesélte a részleteket Erik édesanyja, aki szerint nem magyar állampolgárok lehettek az elkövetők.

Kicsi a remény

A rendőrségen azt mondták, megindítják az eljárást és azon lesznek, hogy elkapják a tetteseket, bár reálisan nézve kicsi az esélye annak, hogy a fiúk visszakapják a ruháikat.

Figyeljünk oda!

A biztonsági szakember azt javasolja, hogy amikor értékmegőrzőt használunk, ügyeljünk arra, hogy a beütött kódot ne láthassa meg senki, kezünkkel, testünkkel takarjuk el a műveletet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.