Az egy évvel ezelőtti választási kampányban az egyik képviselőjelölt találta meg reggel a sátorban meghalt két biztonsági őrt. Az egyik fiatalember három gyermeket hagyott hátra. A pesti rendőrök egy év után úgy zárták le a nyomozást, hogy egy gyanúsítottat sem hallgattak meg. Az egyik hozzátartozó bepanaszolta a rendőrséget, az ügyészség neki adott igazat, ugyanis az adatok alapján akár bűncselekmény is történhetett, ezért a rendőrségnek most folytatnia kell a nyomozást

Tragédia a Deák téren

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy évvel ezelőtt, 2022. február 16-án két holttestet találtak a Deák téren, Gattyán György milliárdos üzletember választási pártjának sátrában. A biztonsági őrök halálát egy nagy méretű, gázzal működtetett hősugárzó okozhatta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszólalt a párt

A milliárdos másnap hivatalos közleményt adott ki: „Mély megrendüléssel, együttérezve a gyászoló családokkal, megerősítjük a hírt, hogy éjszaka sajnálatos tragédia történt a Megoldás Mozgalom budapesti, Deák téren található kampánysátrában”. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Képviselőjelölt talált rájuk

Megoldás Mozgalom egyik képviselőjelöltje ment nyitni a sátrat, ő talált rá a két biztonsági őrre. Az egyik áldozat három gyermeket hagyott hátra.

Sírtak a családtagok

A 21 és 26 éves áldozatok családjai kora reggeltől a tragédia helyínén voltak. Zokogásuk messze hallatszott. Az egyik rokon sokkot kapott a gyásztól, hozzá mentőt kellett hívni. A családtagok könyörögtek a téren helyszínelő rendőröknek, hogy megnézhessék a fiatalokat. Kora délután a térre megérkezett a halottszállító autó. Ekkor engedték be egyikük édesanyját.

Nyomozni kezdett a rendőrség

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, szakértők bevonásával rendelt el nyomozást. Azóta eltelt egy év, a pesti rendőrök nem találtak felelőst, ezért lezárták az ügyet.

A rendőrség szerint nincs felelős

A rendőrségi nyomozás azt állapította meg, hogy senki sem tehet a fiatalok haláláról. Meglepő, de anélkül zárták le a nyomozást, hogy bárkit kihallgattak volna gyanúsítottként.

Nem zárható ki a bűncselekmény

Az egyik hozzátartozó ledöbbent a rendőrség hozzáállásán. Szerinte kizárt, hogy senki se legyen felelős a két ember haláláért. Lényegében ugyanezt mondja az ügyészség is, hiszen hatályon kívül helyezték a nyomozást megszüntető határozatot, ugyanis nem zárható ki, hogy bűncselekmény történt.

Teljes körű feltárást kér az ügyészség

„Budapesti 5. és 13. Kerületi Ügyészség felülvizsgálta az ügyiratokat és megállapította, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki a bűncselekmény gyanúja, és a körülmények teljes körű feltárása érdekében további bizonyítási cselekmények teljesítése szükséges, ezért hatályon kívül helyezte a megszüntető határozatot – közölte a 24.hu megkeresésére az ügyészség, hozzátéve, a nyomozás felderítési szakban folyik, és gyanúsításra nem került még sor a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Több év börtön

A jogász szerint ha kiderül, hogy emberi mulasztás okozta a két biztonsági őr halálát, akkor több évre börtönbe kerülhet a vétkes. Ilyen esetekben azt is vizsgálják, hogy részült-e munkavédelmi oktatásban a cég alkalmazottja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Az egy évvel ezelőtti haláleset helyszínén készült felvétel – Fotó: Kékvillogó.hu/G.K.