Két fiatal férfi holttestét találták 2022. február 16-án reggel 7 óra 50 perc körül Budapest V. kerületében, a Deák téren egy politikai aláírásgyűjtő sátorban. Az elsődleges adatok szerint a két biztonsági őr halálát szénmonoxid-mérgezés okozhatta.

A pártot sokkolta a hír

Mély megrendüléssel, együttérezve a gyászoló családokkal, megerősítjük a hírt, hogy éjszaka sajnálatos tragédia történt a Megoldás Mozgalom budapesti, Deák téren található kampánysátrában – írta a 24.hu-nak Gattyán György pártja.

Nem politikai aktivisták voltak

Az eset további részleteit azonban a pártvezetés sem ismeri, a tragédia okainak kivizsgálását a rendőrség megkezdte, ebben a párt együttműködik a hatósággal.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt nem gyűjtenek tovább

A párt a Deák téren bizonytalan ideig felfüggeszti az aláírások gyűjtését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínelés

Bűnügyi helyszínelők az V. kerületi Deák téren egy aláírásgyűjtő sátornál 2022. február 16-án, ahol meghalt két fiatal biztonsági őr. A két ember halálát szén-monoxid-mérgezés okozhatta; holttestüket február 16-án reggel találták meg a sátorban. MTI/Mihádák Zoltán

Megfulladhattak

Ahogy BudaPestkörnyéke.hu az elsők között írta meg két fiatal férfi holttestét találták 2022. február 16-án reggel 7 óra 50 perc körül Budapest V. kerületében, a Deák téren egy politikai aláírásgyűjtő sátorban. Az elsődleges adatok szerint a két biztonsági őr halálát szénmonoxid-mérgezés okozhatta.

A Blikk szerint a hozzátartozók már a helyszínen vannak

A Deák téri templom sarkánál az őrök rokonai jelentek meg nagy számban: többen sírnak és a helyszínre szeretnének menni elhunyt szeretteikhez – írja a bulvárlap.

Hasonló halál Vas megyében is

Tegnap meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben a Vas megyei Csöngén. A bejelentő a ház ablakán benézve azt látta, hogy szomszédja az ágyon fekszik, és semmire nem reagál.

Légzőkészülék kellett

A helyszínre érkező sárvári tűzoltók légzőkészülékben behatoltak a családi házba, de az ágyon fekvő emberen már nem tudtak segíteni, ugyanakkor magas szén-monoxid-koncentrációt mértek.

Nem volt szellőzés

A nyílt lánggal működő gázkályhával fűtött szoba ajtaja és ablakai be voltak csukva, a helyiség nem szellőzött megfelelően.

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán