45 ezer eurót kínált eladásra a fővárosi valutaváltóban egy férfi. Borítékos trükkel verte át az alkalmazottat. 6 év után fogták el.

45 ezer euro volt a tét

Telefonon hívta, és álnéven mutatkozott be az egyik fővárosi valutaváltó alkalmazottjának egy férfi még 2016 júliusában azzal, hogy szeretne forintot váltani 45 ezer euró értékben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fehér boríték

Megjelent a váltóban, ahol az alkalmazott átadta a férfinak a kért összeget. A fehér borítékban lévő bankjegyeket az elkövető a zakója belső zsebébe tette, majd a nála lévő táskából egy műanyag zacskót vett elő, amelyben forint kötegek voltak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Indul a trükközés

Majdnem megtörtént a nagy üzlet, azonban D. Constantin közölte a váltó munkatársával, hogy nincs nála annyi pénz, amennyi kellene, de a közelben lévő autójában van még ötmillió forint.

Itt a boríték, hol a boríték

Azért, hogy teljes mértékben megtévessze a sértettet, a korábban kapott fehér boríték helyett a zakója belső zsebéből vett ki egy ugyanolyan fehér borítékot és azt adta vissza a dolgozónak, továbbá a táskáját is a valutaváltóban hagyta a benne lévő forint kötegekkel.

Az a gyanús, aki…

Egy idő után gyanús lett a pénztárban várakozónak, hogy a férfi még mindig nem ért vissza a hiányzó pénzzel, ezért átnézte a borítékot és a táskát. Ekkor vette észre, hogy a fehér borítékban 90 fénymásolt 500 eurós bankjegy van, továbbá a műanyag zacskó öt köteg, összesen 500, szintén fénymásolt 500 forintos bankjegyet rejt.

14 millió

Az elkövető a cselekménnyel több mint 14 millió forintos kárt okozott a valutaváltónak a romániai férfi.

Egy másik nyomozáshoz kapcsolták

A budapesti rendőrök ezt az esetet 4 évvel később tudták összekapcsolni egy hasonló, rip deal csalás sorozattal.

A határon kapták el

Az azóta már befejezett nyomozás közben került a román állampolgárságú 65 éves elkövető a képbe, akit elfogatóparancs alapján az országba belépésekor fogtak el a rendőrök 2022. január 19-én Ártándnál.

Kártalanítást ígér

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, illetve vállalta a sértett kártalanítását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Címlapfotó: illusztráció.