A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás és lopás bűntette miatt vádat emelt egy moldáv férfival szemben, aki egy kiskunhalasi társasház tetejéről beugrott a sértett harmadik emeleti erkélyére, onnan a lakásba bejutva a hálószobában alvó sértett mellől elvitte az értékeit, majd az egész lakást átkutatta.

Tavaly nyáron ment be a házba

A vádirat szerint a moldáv állampolgárságú vádlott 2022. augusztus 18. napján kora reggel egy kiskunhalasi társasház lépcsőházi ablakáról leszakította a szúnyoghálót, az ablakot benyomta és így bejutott a lépcsőházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A padláson át a tetőre

Ezután felment a ház padlására, majd kibontotta a tetőcserepeket és az így készített lyukon keresztül – mintha csak egy kalandfilmben lett volna – kimászott a tetőre és onnan beugrott a sértett lakásának tetőtéri teraszára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Telefont és cipőket is lopott

A nyitott teraszajtón át bement a hálószobába, ahol az alvó sértett ágya mellől ellopta a telefonját, valamint magához vett 4 pár cipőt is. Ezután lement a lakás alsó szintjére, azt átkutatta és onnan több mint fél millió forintnyi ingóságot, köztük ékszereket, órákat, fényképezőgépet, kamerát, laptopot, valamint a sértett iratait és készpénzét is tartalmazó hátizsákot vett magához.

A padláson válogatta át a zsákmányt

Időközben a sértett felébredt, ezért a vádlott az ingóságokkal együtt a tetőn keresztül távozott a lakásból. Majd – mivel meghallotta a rendőrök érkezését – a padláson a lopott dolgokat gyorsan átválogatta, az ékszereket, órákat, a laptopot, a készpénzt és a sértett iratait magával vitte, a többi lopott holmit a padláson hagyta.

Néhány óra múlva már kattant a bilincs

A férfi a házból még kijutott, azonban a rendőrök pár órán belül elfogták, őrizetbe vették és lefoglalták tőle az összes lopott dolgot.

Kiutasíthatják Magyarországról

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kifosztás bűntettével, lopás bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja. Vele szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarországról történő kiutasítását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Betörték az ablakot

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, letartóztatták azt a 41 éves komáromi férfit, aki elektronikai cikkeket és készpénzt lopott több nyugat-magyarországi cégtől. Az eljárás adatai alapján a férfi 2022 júniusától társaival együtt pápai, illetve Győr-Moson-Sopron megyében lévő cégek telephelyeire törtek be ajtó- és ablakot betörve, majd onnan elektronikai cikkeket és a kasszában lévő készpénzt loptak el, összesen több millió forint értékben.

Közös munka

A Pápai Rendőrkapitányság korábban elfogatóparancsot adott ki, majd az országos koordináció keretében zajló nyomozás mellett a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai február 2-án reggel Budapesten elfogták.

Őrizetbe vették

Ezután előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették, a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen a letartóztatására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ügyészség.hu