A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 34 éves karcagi férfival szemben, aki Karcagon korábban már többször is bántalmazta az édesapját, majd 2021 szeptemberében megfojtotta.

Rossz volt a kapcsolatuk, többször is bántotta apját

A vádirat szerint a – korábban szüleivel lakó – 34 éves férfi és az édesapja évek óta tartó rossz viszonyban voltak. A férfi többször súlyosan bántalmazta az édesapját, aki egyszer életveszélyes sérülést, egy másik esetben súlyos testi sérülést szenvedett. A férfi viselkedése miatt a szülei elköltöztek az otthonukból, az édesapa főként csak az állatok gondozása miatt járt haza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy őszi este ismét összevesztek

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, 2021. szeptember 3-án, este, az édesapa a karcagi házukhoz a kutyák etetése miatt érkezett. Találkozott a fiával, és mivel aznap már mindketten alkoholt is fogyasztottak, ismét vitatkozni, veszekedni kezdtek, ami verekedéssé fajult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az apa próbált elmenekülni

A férfi az apját ököllel úgy megütötte, hogy a sértett a földre esett, majd bemenekült a lakóházba, ahová a fia követte. Ezután a két férfi a hálószobában újra dulakodott.

Saját kezével fojtotta meg

A fiú tovább bántalmazta az édesapját, egyik kezével leszorítva annak karját, a másikkal megragadta a nyakát és addig szorította, amíg az édesapja már nem mozdult.

A férfi elmenekült a gyilkosság után

Az idősebb férfi fulladás következtében pár percen belül életét vesztette. A fia ezek után a házat elhagyta és alkoholt fogyasztva a környező bozótosban éjszakázott. Másnap hajnalban ment vissza a házhoz és a 112-es segélyhívón orvosi segítséget kért.

Börtönt várhat rá

Az ügyészség a férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában, továbbá indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, a döntést a férfi letartóztatásban várja.

Békülni akart

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt 2020. decemberében is történt egy gyilkosság Karcagon. A 24 éves Mariannát ölte meg a volt párja, B. Attila. A férfi karácsony előtt két nappal utazott Karcagra azzal a céllal, hogy kibéküljön a nővel, akivel előtte évekig együtt élt.

Ő is saját kezével végzett áldozatával

A férfi nem járt sikerrel, összevesztek a nővel, a veszekedés aztán verekedéssé fajul, végül pedig Attila megfojtotta Mariannát. A gyilkosság idején egyébként a gyerekek, a közös 3 éves és a nő 7 éves fia a szomszédban voltak.

A csomagtartóba tette

A gyilkosság után Attila Marianna holttestét az autója csomagtartójába tette, majd a gyerekekkel együtt 130 kilométert vezetett a szülei felsőlajosi házához.

Az erdőben ásta el

A férfi a holttestet másnap a közeli erőben ásta el, majd két héten keresztül ő maga is úgy tett mintha a volt párját keresné. Amikor már éppen kezdett megnyugodni és elhinni, hogy megúszhatja a gyilkosságot, addigra a rendőrök behívták kihallgatásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a férfi, aki szabad kézzel ölhette meg apját – police.hu