Újabb tragédia a síneken! Szerdán a Déli pályaudvarról Martonvásárra indult Z30-as vonat Nagytétényben elütött egy embert. A történet délutáni órákban a székesfehérvári vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel is meghosszabbodhat a menetidő.

Gázolás Nagytéténynél

Szerdán a Déli pályaudvarról 11:40-kor Martonvásárra indult Z30-as vonat (4624) Nagytétényben elütött egy embert. A délutáni órákban a székesfehérvári vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel is meghosszabbodhat a menetidő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy vágányon közlekednek a vonatok

A martonvásári Z30-as vonatok nem közlekedtek, a balesetben érintett vonat utasait átszállítják egy következő vonatra. A helyszínelés végéig Budapest-Kelenföld és Nagytétény között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, ezért a székesfehérvári vonal vonatai Budafokon a negyedik, Albertfalván és Kastélyparknál az első vágányon álltak meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tragédia Bocskaikert közelében

Ahogyan arról szombaton beszámoltunk, két embert ütött el a Nyugati pályaudvarról Záhonyba elindult Nyírség IC Bocskaikertnél. Az RTL információja szerint egyikük valahogy a sínre eshetett, ismerőse pedig megpróbálta felhúzni. Ekkor történt a tragédia.

Vészfékezett a vonat

A 44 éves férfi a sínekre esett, a 33 éves ismerőse pedig megpróbálta felhúzni. Az éppen arra haladó vonat megpróbált vészfékezni, de csak több 100 méterrel arrébb tudott. megállni.

Meghalt az egyik férfi

A síneken eleső férfi meghalt, segítségére siető társa életveszélyesen megsérült. Őt azonnal megműtötték, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják. A pontos körülményeket még vizsgálják.

Bulizni indultak

Az egyik szemtanú az RTL-nek azt mondta, a két férfi alkoholt fogyasztott, ezután együtt indultak bulizni. Vélhetően ezért is esett el a 44 éves áldozat.

Kettős tragédia Üllőn

2022 februárjában, A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, két embert gázolt halálra a vonat Üllőn. Szemtanúk beszámolója szerint a későbbi áldozatok a vasúti átjárón próbáltak átmenni, amikor az egyikük elesett. 

Szabolcsi vendégmunkások

A másik férfi próbálta felsegíteni a földről, de nem sikerült. Ekkor jött a vonat. Helyszíni beszámolók szerint a férfiak ittasakat voltak. R. Csaba és T. Csaba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyüréről származnak.

Együtt akartak dolgozni

A két férfi, akik egyébként unokatestvérek voltak, gyerekkoruk óta azt tervezték, ha felnőnek, együtt fognak dolgozni. A családjaiktól távol, mintegy 285 kilométerre találtak munkát. Az unokatestvérek útépítőként dolgoztak Budapesten és környékén, Üllőn, a munkáltatójuk által biztosított szálláson éltek. A megélhetésük miatt dolgoztak távol az otthonuktól, kéthetente jártak haza.

Megbotlott a sínekben

A tragédia délutánján szórakozni voltak, innen indultak a szállásukra. A vágányszakasz jól belátható, tehát észlelniük kellett a szerelvény érkezését, vélhetően úgy gondolták, hogy időben átérnek. Talán így is lett volna, ám R. Csaba a sínben megbotlott és hanyatt vágódott. T. azonnal a szeretett rokon segítségére sietett, és megpróbálta őt elhúzni, sikertelenül. Mindkettőjüket elütötte a vonat, azonnal meghaltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

 Kiemelt kép: az üllői tragédia után készült felvétel – Forrás: police.hu