Egy héttel a tragikusan elhunyt sümegi kisfiú temetése után végső nyugalomra helyezik Esztert, azt a vaskúti általános iskolás kislányt, aki november második hétvégéjén lett öngyilkos. A család azt kéri, hogy akik eljönnek, egy szál fehér virággal és szép emlékekkel búcsúzzanak szerettüktől.

Tragédia Vaskúton

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy szörnyű tragédia történt a Bács-Kiskun vármegyei Vaskúton, ahol egy nyolcadikos kislány önkezével vetett véget életének. A borzalmas tragédia mélyen megérintette a helyieket, akik gyertyagyújtással emlékeztek meg a gyermekről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem bántották az iskolában

A sümegi fiú tragédiája után a helyiek azt hitték, hogy Eszter is iskolatársai miatt választotta a halált. Az iskolatársak szülei azonban elejét vették ezeknek a híreszteléseknek, és arra kérték a pletykálkodókat, hogy legyenek tekintettel a gyászoló iskolás társakra, akiknek semmi közük sincs Eszter végzetes cselekedetéhez.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megválaszolatlan kérdések

Eszter rengeteg megválaszolatlan kérdést hagyott maga után. Tragédiája után felmerült, hogy egy TikTok kihívás miatt vetett véget az életének. „Igen, öngyilkos lett, de nem az iskolai bántalmazás miatt. A miértjét mi sem tudjuk, csak a sok kérdést hagyta maga után…” – tisztázta a haláleset után Eszter édesapja.

Szerelmi bánatról is beszéltek

Korábban az a hír látott napvilágot, hogy a kislány szerelmi bánat miatt lett öngyilkos, egy 20 éves fiúba szeretett bele. Míg Pisti a vonat elé ugrott, a kislány felakasztotta magát. A kamionsofőrként dolgozó édesapja azonosította lánya holttestét.

Iskolája és sportklubja is búcsúzik tőle

A kislány a helyi, vaskúti általános iskolába járt, egyúttal tehetséges sportoló is volt. Dzsúdozott, a Mogyi Bajai Judo Club tagja volt, két héttel ezelőtt Szerbiában, Óbecsén vettek részt egy 8 országot felvonultató nemzetközi dzsúdótalálkozón, ahol a lány serdülő korcsoportban második helyezést ért el. Itt nézheted meg, hogyan emlékezik rá a sportklubja. 

Búcsúzik az iskola

„Nehéz és fájó szívvel búcsúzik tőled minden bajai judoka, kedves Eszti ! Legyen sok-sok örömteli edzésed az égi tatamin!” – írta egy sporttársa. „Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála. A dolgok sosem jönnek úgy rendbe megint, mint azelőtt” – írta iskolája, a Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Fekete profilkép

„Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála. A dolgok sosem jönnek úgy rendbe megint, mint azelőtt.” – írták az iskola Facebook oldalán, amelynek profilképét feketére változtatták.

Verssel búcsúznak

Olyan barát is akadt, aki egy verset írt búcsúzásképpen: „Élünk, majd meghalunk. Egyszer igen, máskor már nem vagyunk. Magunk után semmit se hagyunk, S ezt alig fogja fel agyunk. Bár nem én voltam a legjobb barátod, de mégis mélyen megviselt a halálod. Remélem, ott, ahol vagy, az örök békét megtalálod. S remélem, örülsz e versnek, ha látod… Még nem fogtam fel igazán azt, ami történt. Hisz nemrég írtam meg a „történés örvényt.” S ma újra rám ereszkednek a terhek sűrű ködként. De hidd el, soha nem feledünk, örökké velünk élsz emlékként” – írta Virág.

Egy szál fehér virág

Esztert egy héttel a tragikusan elhunyt sümegi kisfiú temetése után helyezik végső nyugalomra. A lány családja nyilvános posztban tudatta, hogy mikor lesz a temetés. „Eszter búcsúztatója misével egybekötve, 2023. december 2-án 17 órakor a vaskúti Szentháromság templomban lesz. Tisztelettel kérjük azokat, akik a szertartáson részt kívánnak venni, egy szál fehér virággal a kézben és szép emlékkel a szívben róják le kegyeletüket” – osztotta meg a család a temetés időpontját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindig van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: megemlékezés az iskola udvarán – Forrás: Facebook