Január 4-én, szerdán délután autóbaleset történt Dorogon, a Bécsi úton, a Molnár Söröző előtt. Egy személygépkocsi megcsúszott és a feje tetején állt meg.  

Megijedt a sofőr

13.41-kor érkezett a bejelentés, miszerint a Bécsi úton közlekedő személygépkocsi nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a sebességet, így amikor megkezdte egy jármű a tolatást a Bécsi útra, a 28 éves sofőr megijedt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A tetejére borult az autó

Az autót vezető fiatalember elrántotta a kormányt, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol az út melletti murvás részen megcsúszott, majd kidöntött egy közlekedési táblát, végül autójával a tetejére borulva állt meg.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tűzoltók mentettek

A helyszínre az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a gépjárművet, elvégezték a műszaki mentést, illetve elhárították a forgalmi akadályt – adta hírül a Dorogi Medence.

Csak anyagi kár keletkezett

A helyszínre mentők is érkeztek, és kiderült: személyi sérülés nem történt, anyagi kár viszont keletkezett.

A mentők is a helyszínre érkeztek

Nem érdekelte a záróvonal

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy kis híján tragédia történt egy szabálytalan előzésből. Kedd délután egy Ford Focus kombi haladt az 1-es főúton Biatorbágy irányából Bicske felé, melyet egy nő vezetett. Az M1 Prologis üzleti park közelében egy elnyújtott bal kanyarban utolért egy másik Ford Focust, amelyet a áróvonal ellenére, a megengedett sebességnél gyorsabban megpróbált megelőzni, azonban szemből érkezett egy Honda, melyet szintén egy nő kormányzott. 

Frontálisan ütköztek

A Focusos nő erre valószínűleg nem számított, mert nem reagált semmit, folytatta az előzést, így frontálisan a Hondába rohant. A kombi Focus visszacsapódott a jobb oldalra és az előzött Focust belökte az árokba. Mindkét nő beszorult az autójába, őket a törökbálinti és érdi hivatásos, valamint a biatorbágyi önkéntes tűzoltók vágták ki a roncsokból.

Viszonylag szerencsésen alakult

A Honda vezetőjének szétnyílt az egyik térde, de végül a saját lábán szállt be a mentőbe, könnyű sérültként szállították kórházba, az okozó nő viszont bár használta a biztonsági övét így a kormánylégzsák kirobbant, súlyosan megsérült. Az előzött Fordot egy férfi vezette, ő csak karcolásokat szenvedett, az autója is mozgásképes maradt.

Üveg a kocsiban

Érdekesség, hogy a balesetet okozó nő Fordjában egy alkohollal teli palackot is találtak, de az bontatlan volt, a nő a helyszínen elvégzett légalkoholos teszt szerint nem állt alkoholos befolyásoltság alatt az ütközés pillanatában. A főutat a mentés és a helyszínelés időtartamára, bő két órára teljes szélességében lezárták, a forgalmat addig az M1-es autópályára terelték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Forrás: olvasói fotó