Favágás közben vágott a lábába láncfűrésszel egy kaposvári férfi, a rendőrök mentették meg az életét. A sérült férfihez először odaérő rendőrnek köszönőlevelet írt később az 57 éves sérült.

Kiabálásra figyeltek fel

December 7-én egy balesetnél irányította a forgalmat Kaposváron két rendőr, Farkas Bence és Nagy Milán, amikor az egyik közeli házból kiabálásra lettek figyelmesek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvágta a lábát láncfűrésszel

Egy nő rohant a rendőrökhöz segítségért, mert férje favágás közben láncfűrésszel elvágta a lábát. Farkas Bence őrmester segítségért beszólt a rádióba majd berohant az udvarra és szorítókötést alkalmazott a férfi lábán, míg a mentősök a helyszínre érkeztek. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Könnyen elvérezhetett volna

A helyzet komolyságát jelzi, hogy a rendőr gyors reagálása nélkül lehet, hogy a férfi a helyszínen elvérzett volna.

Szorítókötést alkalmazott

„Egy törülközővel szorítókötést alkalmaztam, így sikerült valamennyire elszorítani az eret – mesélte Farkas Bence, aki 2018 óta rendőr. – A mentők gyorsan kiértek, és átvették a sérültet, stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították.”

Érdekli az egészségügy

„Érdekel az egészségügy, de a Police Medic képzést nem végeztem el, és szükség sem volt eddig életmentésre a szolgálatom során” – mondta az őrmester.

Az első életmentés

„Ez volt az első életmentésem, és jó érzéssel tölt el, hogy tudtam segíteni. Annak is örülök, hogy a család megköszönte a segítséget” – tette hozzá.

Köszönőlevelet írt

A sérült férfi ugyanis egy köszönőlevelet írt a kapitányságnak. A levélben „életmentő Bencének” nevezte az őrmestert, ami igaz is, ugyanis az ő segítsége nélkül lehet, hogy elvérzett volna – írta meg a Zsaru Magazin.

A levél

Fotó: police.hu

„Szerencsém volt”

 „Szerencsém volt, és Önnek is abban, hogy ilyen munkatársai vannak. Hálás köszönet mindenért, mindenkinek boldog karácsonyt és eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok Önöknek!” – írta köszönőlevelében a megmentett férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az életmentő rendőr. Fotó: police.hu