Hétfőn az előkészületi üléssel megkezdődött a Zalaegerszegi Törvényszéken annak a húszéves nőnek a büntetőpere, aki tavaly májusban a saját otthonának az udvarán megszülte, majd a fészerbe dobta és sorsára hagyta a gyermekét.

Titkolta terhességét

A fiatal nő több mint két évvel ezelőtt ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. A nő 2019 augusztusában teherbe esett, de ezt is eltitkolta hozzátartozói elől.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átverte a férjét

Nem járt orvoshoz, védőnőhöz, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban alkalmanként ultrahangképet, illetve a várandós gondozási kiskönyvéből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azt hazudta, elment a gyerek

A nő tavaly májusban azután arról küldött üzenetet az apának, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy “a baba elment”, és nem volt egészséges.

Az udvaron szült

Valójában azonban otthon, az udvaron lévő kocsinak támaszkodva szülte meg az egészséges kislányát. Az újszülöttet egy ruhába csavarta és az ingatlan udvarán lévő fészerben a földre dobta, majd a sorsára hagyta és bement a házba tisztálkodni.

A nagymama találta meg a csecsemőt

Később visszatért a babához, aki még élt, és nyöszörgött. Bevitte a házba és az egyik szobában az ágyra fektette, de nem látta el. A csecsemőt a lány édesanyja találta meg, aki azonnal intézkedett a kórházba szállításáról.

Oxigénhiányos állapot miatt halt meg

A kislány olyan súlyos, életveszélyes állapotban volt, hogy az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt. Az újszülött halálának oka az órákon át fennálló ellátatlanság következtében kialakult oxigénhiányos állapot miatt fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt.

12 év fegyházat kért az ügyész

Az ügyészség 12 év fegyházat kért a nőre beismerés esetére. A nő azonban csak részben ismerte el a vádiratban foglaltakat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tagadta, hogy a fészerben hagyta a gyermeket

Tagadta, hogy bedobta az újszülöttet a fészerbe, és azt vallotta, hogy amikor kicsit később bevitte a lakásba, megfürdette, felöltöztette és megetette. És azt is tagadta, hogy bántalmazta volna a picit. A követező tárgyalás szeptemberben lesz.

9 év börtön

Hétfőn 9 év börtönre ítélték azt a baranyai nőt, aki otthonában szülte meg negyedik gyermekét, majd egy műanyag galacsinnal megfojtotta. A csecsemő holttestét pedig saját udvarában elégette. A szülés utáni nyomokat egyik lányával takaríttatta el. Az asszonytól a bíróság megvonta 3 gyermeke szülői felügyeleti jogát is. Az esetről szóló cikkünket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció