Zaklatás, fenyegetés, magánlaksértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a jánoshalmai férfival szemben, aki 2019 júniusától kezdve rendszeresen zaklatta és fenyegette a volt élettársát. A páros kapcsolata egyébként kezdetben jó volt, négy közös gyermekük is született, azonban a viszony 2017-ben megromlott, a férfi pedig egyre agresszívabbá vált.

Egy családként éltek

A vádirat szerint a férfi és a nő kapcsolatából négy gyermek született, azonban egy után a szerelem elmúlt és a kapcsolat megromlott. 2019 júniusában az anya elköltözött a gyermekekkel otthonról, Jánoshalmáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt éltek együtt

Bedurvult a férfi

Miután a nő bejelentette a szakítást, a férfi sokkal agresszívabbá vált, és időközönként megjelent a volt élettársa jánoshalmai házánál, hogy ordítozzon és ocsmány módon szidalmazza a volt párját. A verbális erőszakon túl veréssel is megfenyegette az asszonyt.

Folytatódott a zaklatás

2020. első felétől rendszeressé váltak a fenyegetőzések és a zaklatások: a dühöngő férfi személyesen és telefonon is több alkalommal kereste a nőt, akit nem egyszer veréssel is megfenyegetett. És miután a nő letiltotta a számát, a férfi a gyerekek mobiljain keresztül kezdte hívogatni a nőt, akit továbbra is veréssel fenyegetett.

Egyre komolyabbá váltak a fenyegetések

2020 augusztusában a helyzet már odáig elfajult, hogy a férfi azzal fenyegette meg a volt élettársát, hogy azt mondta neki: „Megéleztem a nagykést, és megforgatom benned, ha meglátlak valakivel”.

Bemászott az udvarra

2020. augusztus 2-án, éjszaka a férfi megjelent a nő házánál, majd a zárt kapun bemászott az udvarra, és ordibálni kezdett, számonkérte a nőt, amiért szakított vele. A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó elmenni, sőt még kétszer pofon is vágta az édesanyát.

Jött a segítség

A pofonoktól a nő megijedt, és rögtön segítségért kiáltott, majd berohant a házba. Ugyanakkor a férfi követte őt, és a ház bejárati ajtajában még kétszer felpofozta a nőt, majd a házban leült. Végül az időközben kiérkező rendőrök felszólítására elhagyta a férfi a helyszínt. A bántalmazás során az anya 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Másnap is fenyegetőzött

Sajnos azonban a nő és a rendőrök ráhatása sem volt elég a férfinak, ugyanis a következő napon már megint fenyegetőzött: telefonon felhívta a nőt, hogy közölje vele, aznap is elmegy hozzá, és ismét „megkapja az adagját”. A megfélemlített nő zaklatás, magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt is kérte a férfi megbüntetését.

Ezzel büntetné az ügyészség

A 24.hu megkereste a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivőjét, Schmidt Gábort, aki elmondta, hogy az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a bűncselekmények elkövetését beismerő férfira azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót. A szabadlábon védekező férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció