Szomszédasszony keseríti meg egy Tiszanána községben élő család életét. Mint kiderült, az agresszív nő többször is halálosan megfenyegette az anya és 21 hónapos kislánya életét, sőt még egyszer a kisgyereket is ki akarta tépni az anyja kezéből.

Szomszéd zaklatja őket

A 32 éves Piroska Magdolna Eszter szerint már évek óta zaklatja őket a szomszédja, folyamatosan fenyegeti őket és nem hagyja békén a kicsi Petrát sem. Mint mondja, a szomszéd többször is megpróbálta kivenni a kezéből a kislányt, de azzal is fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házukat – írja a Blikk.

Tiszanánán élnek

Rájuk támadt

Eszter elmondása szerint az asszony nemcsak szóban fenyegette őket, hanem a vita már tettlegességig is elfajult. Legutóbb például a gyerekét egyedül nevelő nő arca is megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem engedte be őket

Az anyuka azt meséli, múlt hétfőn épp hazaért Petrával, amikor a szomszéd beállt eléjük, és azt mondta, nem engedi be őket a házba. Eszter ekkor gyorsan letette a kislányát, hogy meg tudja védeni őt is és magát is. Miközben dulakodtak az anya arca megsérült.

Terhesen is fenyegette

Az anya arról is beszélt, hogy néha vannak jó pillanatai a szomszédnak, de nem normális, ahogy fenyegetőzik. “Már terhesen is többször megfenyegetett, hogy a kukába dobja a gyermekem, ha megszületik” – mesélte a nő a lapnak, aki azt is hozzátette, hogy nem érti, miért viselkedik így a szomszédja, mivel ők sosem ártottak neki, nem is voltak konfliktusaik korábban.

Berontott hozzájuk

Eszter azt is elmesélte, hogy nem csak ez az egyetlen eset volt, amikor a szomszédjuk rájuk támadt. Tavaly áprilisban ugyanis a szomszédnő még az otthonukba is betört, miután szétrugdosta a kaput. Akkor a 8 hónapos kicsit akarta kitépni az anyja kezéből.

Hívta a rendőröket

“Azonnal hívtam a rendőrséget. Úgy tudom, az eset után a pszichiátriára vitték, de három hét után hazaengedték” – mondta az anya, aki szerint viszont a helyzet azóta sem változott. Az agresszív szomszédnő azóta is folyamatosan zaklatja őket, Eszter már lassan szellőztetni sem mer miatta.

El akarja venni a lányt

Eszter kislánya most 21 hónapos, és szeret az udvaron játszani, azonban az anyukája már lassan oda is fél kivinni, ugyanis amint meglátja őket a szomszédasszony, kiabálni kezd, hogy elviszi a gyereket, mert nála biztonságban lesz. Eszter nem is érti, miért mondja ezt a nő, hiszen nála biztonságban van a gyereke.

Teljesen kikészült

A rendőrség egy levélben tudatta Eszterrel, hogy garázdaság miatt indítottak eljárást a nő ellen, azonban az anya és gyermeke azóta is együtt él a szomszéddal, és már nem bírják a folyamatos fenyegetőzést. Eszter azt mondja, előbb-utóbb el fog költözni, mert nem akar így élni, azt pedig végképp nem szeretné, ha egyszer elrabolná a gyerekét a szomszéd.

Polgármester is tud róla

A zaklató szomszéd ügye még a település polgármesteréhez, Tóth Józsefhez is eljutott, aki azt mondta a lap megkeresésére, hogy ilyen esetekben meg van kötve az önkormányzat keze. Ők annyit tudtak tenni, hogy beszéltek a rendőrséggel és a zaklató szomszéd orvosával, illetve Eszterrel is, hogy hogyan tudná kezdeményezné, hogy eljárás alá vonják a hölgyet. Polgármesterként azt tanácsolta Tóth, hogy Eszter tegyen feljelentést és vallomást az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Unsplash