Az autósok egyik nagy réme, amikor hirtelen feltűnik valaki szemben a forgalomban. Úgy, hogy egyébként nem is kell nagyon rá számítani, hiszen a sávok szalagkorláttal vannak elválasztva. Most egy ilyen esetről készült felvétel. A videót a cikkünk végén találod.

Veszélyes és ijesztő

Vérfagyasztó felvételt osztott meg egy autós szombaton. Veszélyes és ijesztő, amikor olyat látunk, hogy valaki szemben velünk közlekedik egy autópályán, vagy egy autóúton. Most ez történt meg a 87-es úton. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Érkezik egy kamion

Szombaton, a délelőtti órákban Szombathelynél, a 87-es út és a Söptei út közti szakaszon közlekedett az autós. Videója mellé azt írta, hogy a saját sávjában haladt, ami szalagkorláttal van elválasztva, amikor egyszer csak szemből behajtott egy kamion.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy sebességgel érkezett

„Nem sokon múlt a frontális ütközés” – mutatott rá a sofőr. A felvételen látszik, hogy a többtonnás jármű nagy sebességgel érkezik, majd amikor feltűnik a vezetője számára, hogy rossz helyen van, gyorsan fékez.

Tolatott

Amint észlelte a hibáját a kamionos, kitette a vészvillogót, majd megkezdte a tolatást, hosszan, a szalagkorlát mentén. Hogy aztán a saját sávjában folytassa az útját – írta meg a bpiautosok.hu.

Ezért történik a legtöbb baleset

Szerencsére nem történt tragédia, mindenesetre még mindig gyakoriak a halálos kimenetelű közlekedési balesetek – legalábbis ez derül ki a rendőrségi statisztikákból.

Szabályok betartása, körültekintés

A legfrissebb összesítés szerint kevesebben haltak meg eddig idén az utakon, mint a tavalyi év azonos időszakában, de mindannyiunknak tenni kell azért, hogy ez a kedvező tendencia folytatódhasson. Többek között a szabályok betartásával és kellő körültekintéssel.

Ezek a főbb okok

A balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségadási szabályok be nem tartása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%). A közlekedési morál és a szabálykövetés javításának azonban csak az egyik szükséges eszköze az ellenőrzések bővülése.

A tragédiák visszaszorítása

„Minden nap azon dolgozunk, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük az ilyen tragédiák számát, hiszen a legtöbbjük megelőzhető volna a szabályok betartásával. Legyen szó a biztonsági öv használatáról, a sebesség helyes megválasztásáról vagy éppen az elsőbbség megadásáról gyalogosnak, autósnak, kerékpárosnak egyaránt” – írta honlapján a rendőrség.

A szabályok betartása

A szabályok betartatása az elsődleges eszköz a rendőrség számára, amellyel el tudja érni, hogy csökkenjen a balesetek száma évről évre. Ezt szolgálják a mindennapi ellenőrzések mellett azok a tematikus akciók is, amelyek a leggyakoribb szabálytalanságok visszaszorítására irányulnak.

Tanácsok

„Éppen ezért hívjuk fel a lehető legtöbb felületen és módon a közlekedők figyelmét a szabályok betartására, és adunk tanácsokat, hogy körültekintéssel miként lehet esélyünk elkerülni bizonyos baleseteket akkor is, ha a másik fél nem tartja be a szabályokat” – fogalmaz közleményében a hatóság.

Mindennap legalább egy ember

A statisztika szabályai szerint – ha minden változatlan marad – még így is minden nap legalább egy ember fog meghalni közlekedési balesetben idén év végéig. „Azért, hogy ez ne így legyen, csak közösen tudunk tenni, mindenki a saját felelőssége szerint, a szabályok betartásával, betartatásával és a kellő körültekintéssel” – írták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a kamionos

Kiemelt kép: részlet a videóból – fotó: Youtube