Baumann Péter családja most először állt kamera elé és mesélt arról, miként dolgozzák fel a fiatal rendőr halálát.

Így történt a tragédia

Ahogy írtunk róla, január 13-án este egy hangokat halló férfi törte rá az ajtót a felette lakó szomszédjára egy 11. kerületi társasházban. A szinte rögtön riasztott rendőrök a ház folyosóján próbálták megbilincselni az agresszív férfit, ám az egy késsel rájuk támadt, s mindhármukat megszúrta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kórházban halt meg

A mentők ezután mind a lábon lőtt támadót, mind a három rendőrt kórházba szállították, ám Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesternek olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy a kórházban elhunyt. A tragédia óta már fél év telt el, s az elhunyt rendőr családja most nyilatkozott először kamerák előtt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megváltozott az életük

„Január 13. óta a mi életünk teljesen megváltozott. A mindennapjaink, az ünnepeink teljesen mások” – kezdte a TV2 Tényeknek Baumann Jánosné Enikő. „Még nem tudtuk elengedni. Mindig ott az van, hogy vajon mikor jön be az ajtón” – tette hozzá.

Itt az interjú:

Összetört az édesanya

Az édesanya szerint nagyon nehéz számára elfogadni a történeket: úgy fogalmazott, sokszor azt gondolja, felébred és végre visszatérhet a tragédia előtti élethez. Azt hiszem, itt van velünk – mondta Enikő könnyes szemmel.

Keresik a keresztapjukat

A tragédiát feldolgozni Péter testvérének, Istvánnak sem egyszerű, az ő életében a gyerekei adják az örömöt. A kicsik azonban a mai napig nem értik, miért nem megy hozzájuk a keresztapjuk – írja a Blikk.

Imádta az életet

Amikor belépett a szobába, volt egy pozitív kisugárzása, amitől mindenki boldogabb lett. Volt egy laza, menő stílusa. Nehéz őt pótolni – emlékezett vissza Péterre István, aki hozzátette: a testvére mindig jókedvű volt, imádta az életet.

Így tudták meg a rossz hírt

Az elhunyt rendőr szülei visszaemlékeztek arra a napra is, amikor megtudták, hogy borzalmas tragédia történt a fiukkal. A házaspár külön-külön tudta meg a hírt: Enikő épp dolgozott, amikor beállított hozzá a férje két rendőr társaságában.

Rendőr szeretett volna lenni

„A férjemnek sokkal rosszabb volt. Ő egyedül volt otthon az éjszaka közepén, amikor szembesült vele… és akkor még jönni és elmondani nekem… borzalmas volt. A rendőrök mesélték el, mi történt, a férjem képtelen volt rá” – emlékezett vissza Enikő. Péter, aki 29 éves volt, amikor életét vesztette, gyerekkora óta rendőr szeretett volna lenni: a családja szerint az óvodai és az iskolai jelmezbálokon is egyenruhát vett magára.

Megdöbbentő részletek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy megdöbbentő részletek derültek ki a budapesti rendőrgyilkosságról. A legfrissebb hírek szerint a rendőrök már elvették a kést Sz. Szilárdtól, amikor hirtelen sötétbe borult a lépcsőház. Ezt a pillanatot kihasználva támadt rá a férfi az egyenruhásokra, és szúrta szíven kétszer is egyiküket.  

Sötétbe borult a lépcsőház

A lépcsőház világítása váratlanul lekapcsolódott, Sz. Szilárd pedig azonnal nekirontott Baumannak. Megszerezte a kést és habozás nélkül, kétszer egymás után szíven szúrta a rendőrt, majd a koromsötétben hadonászva a többieket is megvágta – tudta meg a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Baumann Péter