Életfogytiglant kértek arra a borsodi férfira, aki rágyújtotta szeretőjére, annak férjére és 7 közös gyermekükre a házat, miután az asszony hazaköltözött tőle. Miután kigyulladt a ház, szeretője két fiát macsétával sebesítette meg. Amennyiben helyben hagyja a bíróság az ügyész kérését, akkor legkorábban 25 év múlva szabadulhat a férfi.

Megszöktette a szeretőjét

A férfi Mezőcsáton élt és hosszú ideje szerelmes volt egy férjes asszonyba, aki nyolc évig a szeretője volt. Pár évvel ezelőtt „megszöktette” családjától az asszonyt, és Emődre költöztek, ahová a nő magával vitte 3 éves fiúgyermekét is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kocsmában italoztak

Pár hónap múlva azonban megromlott a kapcsolatuk és az asszony felhívta a lányát, hogy haza szeretne menni. A délutáni órákban a nő lánya két férfi hozzátartozójával megjelent abban a kocsmában, ahol a férfi és az asszony italozott, hogy visszavigyék a nőt Mezőcsátra.

Megfenyegette a nőt

A 65 éves férfi ezt nem igazán nézte jó szemmel, ahogy azt sem, hogy a nő elvitte a bodzaszedésért kapott 25 ezer forintját, ezért a távozásukkor azt kiabálta, „meg fogtok halni, rátok fogom gyújtani a házat!”

Komolyan vették a fenyegetést

A férfi felhívta az asszony férjét, és a családtagokkal beszélve, azzal fenyegette őket, hogy levágja a fejüket, amikor alszanak és rájuk gyújtja a házat. A megfenyegetett család komolyan vette a férfi szavait, és a ház teraszára bekészítettek tetőleceket és hat vödör vizet. Az esti órákban a házaspár, a gyermekeik és az unokák is a házban voltak, összesen tizenheten.

Gyerekek is voltak a házban

A férfi ismerte az ingatlan beosztását, tudta, hogy a volt szeretője a férjével és hét gyermekével, köztük két kiskorúval, valamint három nagykorú gyermekük családjával lakik együtt, tehát a lakásban 12 év alatti gyermekek is tartózkodnak.

Égő benzines palackot dobott a házba

A férfi a házaspár hálószobájának ablaka előtt megállt, az ablakon lévő szúnyoghálót felhasította, majd az időközben meggyújtott benzines palackot bedobta a szobába.

Macsétával esett neki az egyik fiúnak

A helységben több berendezési tárgy is lángra kapott, de a tűz terjedését sikerült megakadályozni. Közben a házaspár egyik fia kiment az udvarra, de a férfi macsétával nekiesett. Megvágta a bal alkarját, valamint a hasán és a hóna alatt.

Verekedés tört ki

A megtámadt férfi felkapott egy tetőlécet, majd azzal kezdte ütni a férfit, közben pedig segítségért kiabált a testvérének, az kiszaladt, de a férfi őrá is rátámadt a macsétával. Ekkor a kiérkező testvér szintén felvett egy tetőlécet és szintén ütni kezdte a férfit.

Összeesett az autójánál

A 65 éves férfi elmenekült, de a sérülései és az ittassága miatt az autója közelében összeesett, a kiérkező rendőrök itt találtak rá.

Életfogytiglant kért az ügyész

Az asszony fiai nyolc napon belül gyógyuló, míg a támadó orrcsonttöréssel, arckoponya-csonttöréssel járó nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság 18 év fegyházra ítélte a férfit első fokon, de a fellebbezések miatt a táblabíróságra került az ügy. Az ügyész életfogytiglant kért a férfire azzal, hogy 25 év múlva szabadulhasson leghamarabb feltételesen.

Tagadja bűnösségét

A férfi azt utolsó szó jogán is tagadta a bűnösségét. Azt elismerte, hogy részeg volt és járt a háznál, de  azt mondta, hogy csak azért ment oda a házhoz, mert tisztázni szerette volna a nővel a dolgokat, és senkit sem akart megölni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció