Egy macskát akartak simogatni a gyerekek, ezért mentek át a szomszéd telekre szombat délután Hatvanban. Ezután esett be a kútba a 3 éves kisfiú. A telek tulajdonosa szerint a szülők ásóval próbálták kimenteni a kisfiút a gödörből. A tűzoltók másfél órát küzdöttek, hogy élve kiemeljék a gyereket, de sajnos nem sikerült a mentés.

Tragédia Hatvanban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szombat délután egy 3 éves kisfiú beesett egy kútba és meghalt. Az eset egy hétvégi telken történt a Hatvanhoz tartozó Nagygombosnál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy macskát akartak megsimogatni

A telek nem a kisfiú szüleié, a szerencsétlenül járt család nem messze lakik a tragédia helyszínéhez. Az egyik szomszéd az Origónak azt mondta, hogy egy fehér macskát próbált megsimogatni a 3 kisfiú és néhány évvel idősebb nővére, ezért mentek át arra a portára.

Nem volt víz a kútban

A szomszéd a lapnak azt mesélt, hogy a kút le volt takarva, valószínűleg az egyik gyerek, a nagyobbik nyithatta ki. A kút nagyjából 5 méter mély lehetett, víz nem volt benne.

Markolóval ásták ki a gödröt

Nagyon keskeny volt a kúton a nyílás, emiatt nem tudták kihúzni a kisfiút. Végül egy markolóval ástak ki gödröt a kút mellé, majd egybenyitották a két részt, így tudták biztonságban kiemelni a 3 éves kisfiút, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Mentőhelikopter is érkezett

A baleset után mentők és tűzoltók érkeztek a helyszínre. Egy mentőhelikopter is leszállt, de segíteni már nem tudott senki.

2 éves ásták ki a kutat

A telek tulajdonosa az Origónak azt mondta, nemrég eladta a földterületet, március 30-án veszi birtokba az új tulajdonos. A kutat 2 év, kézzel ásták ki, azóta nem nyúlt hozzá senki. Le volt takarva egy vaslavórral, amire rátettek egy nagy követ.

A szomszéd hívta fel, hogy baj van

Szombat délután értesítette az egyik szomszédja, hogy egy gyerek beesett a kútba és azonnal menjen a helyszínre. Biciklire ült, útközben összefutott a szerencsétlenül járt kisfiú édesapjával.

A szülők elkezdtek ásni

A tulajdonos szerint a szomszéd hallotta a telek felől érkező hangzavar, látta, hogy a kisfiú szülei szaladnak a kút felé. „Az apa szaladt vissza ásóért, hogy majd ők kiássák. Mellette ástak egy gödröt, hogy majd valahogy csak sikerül”

Másfél óráig tartott a mentés

A férfi szerint a kisfiú még élt, amikor a szülők és a tűzoltók megpróbálták kimenteni. Hiába dobtak le gyereknek egy kötelet is, nem sikerült időben kiszedni a kútból a kisfiút, legalább másfél órát küzdöttek az életéért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Agria TV