Az eset még öt éve szeptember 2-án este történt. Máthé Krisztofer egy rendezvény során kizuhant a meghibásodott és szétesett kalapácshintából. A géptől 15 méterre zuhant, és kis híján szörnyethalt.

Kiakadtak az ítéleten

„Ez a büntetés, ez semmi… tehát őnekik hivatkoznak itt az előéletükről, arról, hogy ők idősek, meg hogy betegek, és az én gyerekem” – mondta el a Veszprémi Törvényszék ítélete után az RTL híradónak Máthé Zoltánné Dia, a várpalotai körhintabalsetben megsérült kisfiú édesanyja azt követően, hogy jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a várpalotai körhintabaleset felelőseit csütörtökön.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Majdnem életét veszítette

A fiú 460 nap után, 2018 decemberében térhetett haza a családjához, ahol a szerettei körében elképesztő gyorsasággal indult meg a felépülése. Pedig az orvosok kezdetben esélyt sem adtak arra, hogy életben marad, de Krisztofer rácáfolt mindenkire. Gyógyulása azonban még sok időt vesz igénybe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Élhetik világukat

„Az én gyerekemnek nincs ilyen, hogy nyolc hónap, és majd akkor jó lesz, és élheti az életét…. itt a bűnösök nem fizetnek meg azért, amit csinálnak, és azért, mert őnekik nem volt olyan előéletük, akkor már ellehet őket pár hónapra ítélni, és ennyi, és élhetik a világukat” – jelentette ki a megtört édesanya.

Életfogytig tartó börtönt adna az édesapa

Édesapja hozzátette, a felelősöknek örökké börtönben kellene maradniuk. Máthé Zoltánné Dia mindenkinek azt tanácsolja, senki ne üljön fel ilyen hülyeségekre, mert ha baleset éri őket, akkor azok, akik ezt üzemeltetik őket, tuti biztos, hogy szabadlábon és nyugodtan élhetik a világukat, a saját családtagjuk meg nyomorék lesz.”

Már nem lehet teljes élete

„És mi meg még fizettünk is azért, hogy nyomorékká tegyék az egész családi életét. Nemcsak a gyerekemét, az egész családét, mert mindenki, az egész család tönkrement benne” – fogalmazott. Jelezte, azért mert kifelé nem mutatják és próbálnak pozitívan élni, az nem azt jelenti, hogy nem mentek tönkre. Fiát sajnálja a legjobban, ugyanis neki már nem lesz olyan élete, mint amilyen lehetett volna.

Itt megtekinthető a teljes interjú

Súlyosabb lett az ítélet

A bíróság tájékoztatása szerint az egyik vádlottal szemben 8 hónap, míg a második vádlottal szemben 10 hónap, mindkét esetben 2 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki. Egyúttal előzetes mentesítésben részesítette őket. Ez súlyosabb ítéletnek számít, ugyanis első fokon még csak próbára bocsátotta őket.

Hatalmas reccsenést lehetett hallani

Az ítélet szerint a körhinta az indítás után körülbelül másfél percig ment, amikor hatalmas reccsenéssel az egyik kar letörött, oldalirányba lendült, és mindkét gondolából kiesett egy-egy személy. A legsúlyosabb sérült a körhintától körülbelül 15 méterre zuhant, életveszélyes, maradandó fogyatékossággal járó koponyasérüléseket szenvedett. A hinta többi utasát – akik nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, vérző sérüléseket szereztek – rendőrök és a tűzoltók szabadították ki.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset nyomai

A 2017-es helyszínelés képei

(Kiemelt képünk forrása a Youtube, cikkünkben használt képeinket pedig a rendőrség helyszíni szemléjén készültek. .)