Emiatt a mentőknek is bőven akadt dolga, három embert súlyos állapotban szállítottak kórházba. Kerekegyházán pedig egy ittas, kivilágítatlanul közlekedő kerékpárost gázoltak halálra.

Egymást érték a karambolok

A ködtől legfeljebb 30-50 méterre lehetett látni reggel az M5-ös autópályán, ahol Balástya közelében Szeged felé egymást érték a balesetek – derült ki az RTL híradójának péntek esti összeállításából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mentőknek is volt dolguk

Egy autónak a bal eleje tört össze teljesen, alig egy kilométerre onnan teherautó és két kocsi rohant egymásba. Másfél órán belül egy 18 kilométeres szakaszon 15 baleset volt, héthez a mentőknek is vonulniuk kellett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Többeket kórházba kellett vinni

„A hét helyszínen összesen 20 főt vizsgáltak meg és láttak el bajtársaim, közülük 19-et szállítottak kórházba. Három fő súlyos, még 16 fő könnyebb sérülést szenvedett a balesetekben”- nyilatkozta a csatornának az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója, Hangai József.

A következő napok jobbak lesznek

A balesetek miatt több kilométeres dugó volt Szeged felé az M5-ösön, a forgalom csak délutánra állt helyre. A köd mellett az utóbbi napokban a dél, néhol ónos eső nehezítette az autósok dolgát. Az ünnepekre megváltozik az idő az RTL meteorológusa szerint.

Csak rajtunk áll majd a biztonság

„Jelentős enyhülésre számítunk. Ennek köszönhetően az ónos eső eséllyel szinte a nullával lesz egyenlő, sőt ködre is jóval kevesebb helyen számíthatunk. Ezért elmondhatom, hogy időjárási oka várhatóan már nem lesz a baleseteknek, rajtunk múlik csak a biztonságos közlekedés” – magyarázta Allaga Tamás. Az orvosmeteorológia arra figyelmeztet, hogy a melegfrontra érzékenyek kialvatlannak, fáradékonynak érezhetik magukat, tompulnak a reflexeik és csökken a reakcióidejük.

Halálos gázolás

Az riportban beszámoltak arról a balesetről is, amelyről mi is hírt adtunk. A Bács-Kiskun megyei Kerekegyházán egy kerékpárost gázoltak halálra csütörtök délután. A felvételeken jól látszik, hogy egy öreg, itt-ott rozsdás terepbicikli hever az útpadkán, pár méterre, vele párhuzamosan, a másik irányban, egy kis teherautó. A Ford jobb első sárvédőjén törés és sárnyomok vannak, a motorháztető V alakban benyomódott.

Azonnal meghalt

„Az Ősz utcában közlekedett egy teherautó. A sofőr nem észlelte az előtte haladó, kivilágítatlan és láthatósági mellényt sem viselő kerékpárost, ami miatt elütötte. A baleset következtében a 48 éves kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette” – nyilatkozta a megyei rendőrség szóvivője, Dabis Krisztina.

Ittas lehetett

Az RTL úgy tudja, az utcában csak minden második lámpa világított, ez is nehezítette a közlekedést. Az ütközéstől a kerékpáros a motorháztetőre esett, onnan zuhant az útra. a közelben lakó, hazafelé tartó férfi ittas lehetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk forrása: police.hu.)