Lakott területen kívül kelt át egy háromsávos úton, amikor fékezés nélkül elütötte egy arra közlekedő autó. Életét nem lehetett megmenteni.

Lényegében láthatatlan volt

Elütöttek egy ismert 63 éves bonyhádi vállalkozót a 6-os úton csütörtök este. A 71 éves sofőr azért nem vette észre a férfit, mert sötét ruhában sétált, és nem volt rajta láthatósági mellény sem – derül ki a Tv2 Tények című műsorának péntek estui adásából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem látta a gyalogost

Egy hatalmas horpadás volt látható annak a kocsinak a szélvédőjén és motorháztetjén, amely elgázolta a férfit. „Egy mecseknádasdi férfi közlekedett a 6-os számú főúton Pécs irányába csütörtökön este fél 6 magasságában, amikor az emelkedő részen előtte egy 63 éves bonyhádi férfi kelt át éppen az úton. Az autónak a vezetője nem észlelte az úttesten áthaladó férfit és elütötte” – ismertette a megyei rendőrség szóvivője, Komlósné Kiss Anett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nehezen tudott közlekedni

A vállalkozó épp egy munkahelyi évzáró ünnepségről tartott haza, amikor elütötték. A főút egyik felén volt az otthona, a másik oldalon pedig a munkahelye. „Rossz lába volt a Ferinek, nehezen sétált” – nyilatkozta az egyik helyi.

Fekete ruhában volt a sötétben

A 71 éves sofőr azért nem vette észre, mert fekete ruhában sétált a gyalogos. A baleset lakott területen kívül történt, a férfinak láthatósági mellényt is viselnie kellett volna. „Egyszerűen érthetetlen, hogy egy ilyen jó emberrel miért történik ilyesmi” – ezt pedig már egy másik helyi mondta.

Sokan szerették

A baleset helyszínén másnap többen is mécseseket gyújtottak. „Mindenki ismerte, mert egy nagy tiszteletnek örvendő, egy abszolút jó ember volt. Támogatta a sportot a helyi vállalkozóként, részt vett a Bonyhád számtalan eseményén és egyébként egy végtelenül jó ember volt”.

Állandó életveszély

Többen is panaszkodnak arra, hogy életveszélyes itt átmenni az úton, rengeteg a baleset ezen a szakaszon. „Nem lehet átkelni úgy az úton, hogy ne legyen az ember állandó életveszélyben – magyarázta egyik környébeli

Megoldást szeretnének

Hozzátette, valami megoldást a közútkezelő részéről is szeretnénk sürgetni, mert nem ez volt az első eset, itt nagyon sok súlyos baleset történt az elmúlt években”. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az összeállítás itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a balesetező autóról készült, forrás: Facebook.)