Lényegében nincs is szó arra, milyen tragédiasorozat érte Zsurka Eriket. Az orosházi férfi lakása éppen akkor gyulladt ki, amikorkétéves kisfiát épp Budapestre vitt egy szívműtétre.

Lakhatatlan lett az épület

A tűz és az omlás idején nem tartózkodott senki az épületben, személyi sérülés nem történt. A tűzeset és az omlás következtében az épület lakhatatlanná vált. A szomszédok elmondása szerint a cserepek alól gomolygott a füst. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Döbbenetes felismerés

A házban Erik és Évi élt boldog házasságban. Megszületett a várva várt közös gyermek is, hatalmas volt a boldogságuk. Egyszer csak ezt a boldogságot nem egy, hanem szinte egyszerre kettő csapás érte. A kisfiúnál kiderült, hogy súlyos szívbeteg, pici szívén két lyukat vettek észre ezért kellett feltétlenül műteni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meghalt az édesanya

Majd miután kiderült a pici betegsége, nem sokra rá, tavaly novemberben elhunyt Évi, a gyermek édesanyja, aki a koronavírus szövődményeinek áldozata lett. A férfi ezt követően egyedül maradt a beteg gyermekével, emiatt munkahelyét is ott kellett hagynia. Kedden, felesége halálának első évfordulóján, éppen meggyújtotta a gyertyát, amikor jött a telefon: induljanak Budapestre, megműtik a kisfiút.

Elhunyt a kisfiú is

Aztán jött az újabb csapás: kiégett a házuk, borzasztó anyagi kár keletkezett. A család megsegítése érdekében többen is összefogtak, azért, hogy apának és fiának szép karácsonya lehessen, azonban mindezek után újabb drámai hír érkezett: a 2 éves kisfiú néhány nappal karácsony előtt életét vesztette.

Vannak erre szavak?

„A legnagyobb fájdalommal, összetört szívvel tudatjuk Orosházával és mindenkivel, aki követte a mi drága, egyetlen kis Bencénk küzdelmét, hogy szeretett unokánk december 21-én… – vannak erre szavak?” – áll a Békés Megyei Hírportálnak eljuttatott közleményben a család.

Újrakezdheti életét

„Az egész család, minden barát megroggyant ettől a mélyütéstől, de Eriket féltjük a legjobban. Mindig van mellette valaki, mert bár tényleg rettenetesen nehéz felállni egy ilyen helyzetből, Erik még fiatal, a gyász után újrakezdheti az életét, Bencéért, a feleségéért” – mondta a Blikknek a férfi egyik közeli ismerőse, Gulyás Zoltán

Hittek, hogy felépül a ház.

Bence nagyapja, Zsurka Sándor megköszönte mindenki együttérzését, a rengeteg támogatást, segítséget, de jelenleg ő sem találja a szavakat fájdalmában. Hittek a reményben, a csodában, az emberekben, az összefogásban, a segíteni akarásban, ami ahhoz kellett, hogy egy újjáépült otthon várhassa a kisfiút és a kórházban minden órában mellette lévő édesapját.

A kórházban sem lehetett megmenteni

Szerintük ezt Bence is érezhette, de csak a lelke volt erős, a teste nem. Remélték, hogy a megszokott, otthoni környezetben könnyebben megy majd a két műtét közötti rehabilitáció, ám a kisfiú szervezete nem bírta elég erővel, s a kórházban sem tudták volna megmenteni az életét.

Gyötrelmes út

A lap krízis szakértője szerint a gyász veszteség, s hiába fogadjuk el, hogy az élet velejárója, roppant nehéz feldolgozni. Egy gyermek, egy közeli hozzátartozó elvesztése a személyiséget próbára tevő, mély, szorongásokkal teli, hosszú folyamat.

Van esély az érzelmi egyensúlyra

„A veszteség elfogadásával idővel kialakulhat a képesség egy új érzelmi kapcsolat megteremtésére, ha a gyászoló – a most még reménytelennek tűnő helyzet megmásíthatatlanságát elfogadva, a fájdalom elviselésétől megerősödve – érzelmileg egyensúlyba hozva magát kerül ki a folyamatból” – magyarázta Kerényi Kata. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön Zsurka Erik látható, forrás: Tv2.)