Négy órán keresztül küzdött az életéért az a 22 éves fiatalember, aki az iszapba ragadt az egyik Somogy megyei tóban. Tamást mentőhelikopterrel emelték ki a fagyos sárból. A bravúros mentősről készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Elsüllyedt az iszapban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a Balaton déli partján, a Somogy megyei Karád község közelében egy mocsaras ingoványos területen, az úgynevezett Karádi-tóban vasárnap délután elsüllyedt az iszapban egy férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jéghideg sár

A lengyeltótiban élő Tamás testvérével ment agancsot gyűjteni, amikor a jéghideg iszapba ragadt és nem bírt továbbmenni. Szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni. A teljesen átfagyott fiatalt hosszú órák elteltével végül az Országos Mentőszolgálat munkatársai mentették ki a halál torkából.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mozdulni sem bírt

„Annyira megfogott az iszapos rész, hogy egy idő után már mozdulni sem bírtam. Nem tudom hogyan, valószínűleg reflexből sikerült a telefonomat még időben kikapnom a farzsebemből, mielőtt az is szétázott volna. Eleinte próbáltam magamtól kiszabadulni, de egyre csak süllyedtem, így végül 40-50 percnyi próbálkozás után inkább tárcsáztam a 112-es segélyhívót, akik a rendőrséghez kapcsoltak. Kértem, hogy segítsenek, mert borzasztóan fázom és azt éreztem, hogy meg fogok fulladni” – emlékezett vissza Tamás a szörnyű pillanatokra.

Azonnal keresni kezdték 

A férfi bejelentése után a járőrök, a tűzoltókkal, a polgárőrséggel és a mezőőrökkel, percek alatt a helyszínre érkeztek és igyekeztek minél előbb megtalálni a rémült fiatalt, azonban mintha csak egy tűt kerestek volna a szénakazalban: lehetetlennek tűnt rálelni Tamásra a bokrokkal benőtt területen.

Lepergett az élete 

„Hang alapján ugyan sikerült a rendőrségnek megtalálnia, viszont nem tudtak beljebb jönni értem. Kiabáltunk egymásnak, aztán telefonon tartottuk egy ideig a kapcsolatot, kérték, hogy ne rakjam le, de egy idő után már elbúcsúztam tőlük, voltaképpen feladtam. Lepergett előttem az életem, zakatolt a fejemben, hogy itt a vége”

4 óráig küzdött

Tamás közel 4 órán keresztül küzdött az életéért a -4 fokban, végül a légimentést is riasztották és helikopterrel indultak a megmentésére. „Amikor meghallottam a rotor zaját, úgy éreztem, kaptam egy új életet, mintha egy őrangyal segített volna rajtam”.

Teljesen kimerült

„Felhúztak a helikopterbe, azonnal tettek rám egy fülhallgatót. Ekkorra már teljesen kimerültem, nem nagyon tudtam magamról. A csizmám teljesen rám fagyott, a ruháimmal együtt kellett levágni rólam” – mondta a Blikknek Tamás. 

A családjára gondolt

A mentősök a férfit azonnal infúzióra költötték, betakarták és megnyugtatták. Tamás azt mondja, nagyon hálás a mentős csapatnak, akik megmentették az életét. A kritikus órákban végig a családjára gondolt, ez tartotta benne a lelket.

A siófoki kórházba vitték

Tamást súlyos fagyási sérülésekkel, de stabil állapotban szállították Siófokra, ahol azonnal fogadták. Néhány órás megfigyelés és infúzió után hazaengedték, és noha a bal lába még kissé szúr, épp bőrrel megúszta a kalandot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mentésről készült videó

Kiemelt kép: illusztráció