A fővárosi rendőrök elfogtak két fiatalt, akik bronz puskagolyókat loptak el egy budapesti emlékműről.

Kiszemelték az emlékművet

Az 5. kerületi Kossuth Lajos téren található Véres Csütörtök-emlékművet szemelte ki magának két fiatal 2023. január 24-én délután Budapesten. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felújítás alatt

A felújítás alatt álló épület homlokzatára elhelyezett szimbolikus bronz puskagolyók közül 11 darabot egy kalapáccsal levertek, majd a zsákmányt zsebre tették. A bűncselekményt az épület biztonsági szolgálatának munkatársai észlelték, és a két fiatalt feltartóztatták, derül ki a rendőrség tájékoztatásából.

Ezzel a kalapáccsal rongáltak:

Elfogták őket

A helyszínre érkező 13. kerületi rendőrök a 24 éves K. Csabát és a 24 éves K. Viktort elfogták, majd tőlük a bronz puskagolyókat – amelyek értéke több mint egymillió forint – lefoglalták.

Helyszíni felvétel:

10 milliós kár

A rongálással okozott restaurálási költség körülbelül 10 millió forint. A két férfit az 5. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó is készült:

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu