Húga életét mentette meg a hétvégén Debrecenben karambolozó 21 éves létavértesi férfi azzal, hogy valamiért úgy döntött: kivételesen nem ülhet be mellé.

Ő volt a vétlen autós

A helyszínen életét vesztette egy 21 éves férfi, amikor szombatra virradó éjszaka két személygépkocsi ütközött a debreceni Vágóhíd utcai felüljárón. Egy luxusautó ismeretlen okokból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, majd a Attila gépjárművébe rohant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem száguldozott

A létavértesi Attila 45 km/órával haladt a saját sávjában 25 éves, de masszív autójával. A Volkswagen Golf 3-as kabriót a család fél évvel ezelőtt vásárolta. A balesetben annyira összetört, hogy nem lehetett felismerni. Az ütközés erejét mutatja, hogy a sofőr üléssel együtt kizuhant az autóból. Amire a fiatal édesanyja kiért a helyszínre, Attila holttestét elszállították – írja a Bors.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összeomlott az édesanya

„Muszáj volt kimennem, hiszen az én kisfiam halt meg a helyszínen. A vasúti sín korlátján maradt egy kis szövetdarab a gyermekemből, azt én szedtem össze” – zokogott Anna, Attila édesanyja.

Közeli viszonyuk volt

„A fiam mindenhová magával vitt az autóval. Mondogattam is neki, hogy ha ott ül mellette egy ősz hajú asszony, azt fogják hinni, hogy ő a barátnője, de ő közölte, hogy „anya, ez engem nem érdekel, mert szeretlek” – mesélte a gyászoló asszony.

Nem tudja, mi történt

„A gyermekemet még nem láttam, de mindenképpen szeretném megnézni. A család erről megpróbál lebeszélni, de nem hagyom magamat. Sajnos azt sem mondták meg nekem, hogy ki értesítette a mentőket, és nem tudom, mikor halt meg a gyermekem” – tette hozzá.

Rendőr lett volna

A Bors információi szerint Attila elektrotechnikusnak tanult, majd Létavértesen helyezkedett el fegyveres biztonsági őrként. Volt, hogy a határt is őrizte. Rendőrségi alkalmazottként szeretett volna a hivatásos állományba átmenni, ezért most készült elvégezni a rendészeti szakközépiskolát. A fiúnak barátnője nem volt, a haverjai ugratták is azzal, hogy neki az autója a szerelme. Extrákkal nem szerelte fel, ám új felnivel és téligumival igen.

Megmenekült a húga

Édesanyja elmesélte: majdnem a húga is ott ült Attila mellett a kocsiban azon a végzetes napon. A fiatal férfi azonban valamiért nemet mondott neki. A tinilány ennek köszönheti az életét.

Visszautasította

„Ő volt a mindenem. Rajta kívül egy 17 éves lányom van. A baleset előtt is menni szeretett volna a bátyjával, ám Attila határozottan megmondta, hogy most nem mehet. Hogy miért, nem tudjuk. Máskor soha nem utasította vissza a testvérét” – emlékezett vissza Anna.

Sosem ivott

Attila az őt ismerők szerint soha nem ivott, pláne vezetés előtt. Rendszeresen találkozott a barátaival a benzinkutakon, hogy az autókat körbeállva megbeszéljék, hogy kivel mi történt. A végzetes napon is egy összejövetelről tartott hazafelé. A baleset előtt két perccel még intett egy barátjának az autóból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció