A Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt korábban már elítélt 70 éves férfival szemben, aki a tavalyi évben Veszprém utcáin több esetben légpuskával, valamint riasztófegyverrel fenyegetett járókelőket, főleg fiatalokra utazott.

Fejéhez tartotta a fegyvert

Az ittas férfi 2020 nyarán Veszprém egyik lakótelepén, két, a járdán beszélgető tizenéves fiatalt szólított meg, majd garázsából egy céltávcsővel felszerelt légpuskát hozott ki, melyet az egyikük fejéhez tartott és elzavarta őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lövöldözött Misi bácsi

A menekülő fiatalok a közeli fák mögött rejtőztek el, de még hallották, ahogy a Misi bácsi előbb a légpuskával, majd egy gáz-riasztópisztollyal is a levegőbe lő.

Megfenyegetett egy gyalogost

A férfi tavaly október végén egy gyalogosan közlekedő férfit szemelt ki, akit két alkalommal is életveszélyesen megfenyegetett.

Majd akkor nyugszik meg, ha kivégzi

Első esetben a derekán lévő pisztolytáskából elővett egy forgótáras pisztolynak látszó tárgyat, melynek csövét a sértett feje felé tartotta. A férfi igyekezett nyugtatni a fenyegetőző  nyugdíjast, aki erre azt felelte, hogy „majd akkor fogok megnyugodni, ha kivégeztelek!”.

Fejbelövéssel fenyegette

A két férfi másnap délelőtt ugyanott találkozott, amikor nyugdíjas a pisztolytáskájához érintve kezét, fejbelövéssel fenyegette meg ismét.

Feleségét is terrorban tartotta

A vádirat szerint az idős férfi elvált, azonban a vele továbbra is egy lakásban élő volt házastársát évek óta folyamatosan félelemben tartva azzal fenyegette, hogy a torkát elvágja, fejét baltával széthasítja, egy alkalommal pedig rá is fegyvert fogott, de emellett rendszeresen becsmérelte, szidalmazta a nőt.

Fegyvereket találtak a lakásán

A vádlott lakásán a nyomozó hatóság számos fegyvert és fegyveralkatrészt foglalt le, amelyek között egy lőfegyver is volt. A korábban letartóztatásban volt vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, a bíróság által kijelölt lakást nem hagyhatja el, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik a hatóságok.

Börtönt kértek rá

Az ügyészség fegyveresen elkövetett garázdasággal, lőfegyverrel visszaéléssel, többrendbeli zaklatással és kapcsolati erőszak elkövetésével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint a 400 000 forintot is meghaladó bűnügyi költség megfizetésére kötelezésére tett indítványt az elbírálásra illetékes Veszprémi Járásbíróságnak. Az ügyészség emellett indítványozta a férfitól lefoglalt lőfegyver illetve valamennyi egyéb fegyver, fegyveralkatrész elkobzását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: veszprémi lakótelep garázssora – Forrás: deltahirek.hu