Rágyújtotta az exére és annak új párjára a házat egy tiszakécskei nő. Kecskeméti Törvényszék most 10 év fegyházra ítélte a tettest.

10 évig éltek együtt

A 44 éve nő  tíz évig élt élettársi viszonyban a férfivel a közös tulajdonukban lévő családi házban Tiszakécskén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Külföldön volt prostituált

A kapcsolatuk nyolc évvel ezelőtt megszakadt, a nő ezt követően külföldön dolgozott prostituáltként, és időnként kábítószert is fogyasztott.

 Ideiglenesen befogadták a nőt

Amikor 2019 júliusában hazatért, akkor a férfi már egy másik nővel élt élettársi kapcsolatban. Az ex és az új párja ideiglenesen befogadta a nőt az otthonukba, de a nő mégis úgy érezte, hogy ki akarják semmizni, és el akarják venni a lakását.

Kábítószert fogyasztott

A korábban prostituáltként dolgozó nő kábító hatású anyagot fogyasztott a bűncselekmény előtti napokban, egyre zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, s kialvatlanságra panaszkodott.

Szellemeket látott

A bűncselekmény napján azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. A késő esti órákban papír zsebkendő darabokat égetett el, szellemek jelenlétét érezte, ezért levetette a szoba falán található tükröt is.

Felgyújtotta a függönyöket

Éjszaka a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, valamint a nappaliban lévő ülő-fekvőbútort meggyújtotta, majd bement a rendőrségre, hogy bejelentse, hogy rá gyújtotta a házat az exáére és annak új párjára.

Visszamentek a tettesért

Három óra körül a házban lévő férfi arra ébredt, hogy tűz van, felébresztette a élettársát, akivel az utcára menekültek, de visszamentek, hogy kimentsék a prostituáltat is, mivel nem tudták, hogy a nő elhagyta az épületet.

Lakhatatlan lett a ház

A tűzoltókat egy járókelő értesítette. A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált. Mindkét áldozat nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

10 évet kapott

Most 10 év fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék a nőt, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének vádjával.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az elkövető és a védő is fellebbezést jelentettek be, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére. A fellebbezéseket a Szegedi Ítélőtábla bírálja el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!