Egy 39 éves férfi, gyáli házának pincéjében termesztett kábítószert. A Pest megyei rendőrök mindent lefoglaltak, a férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta.

Bejelentést kaptak

A rendőrök január 17-én csaptak le arra 39 éves férfire, aki gyáli otthonában marihuánát termesztett. Házkutatást tartottak, a technikusok majd két napon át vizsgálódtak.

Növények és anyagok

Összesen 273 tő kábítószergyanús növényt és 20 kilogramm leszüretelt szárított növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt nehéz lett volna másnak nézni

A rendőrség felvétele

Kábítószernek tűnik

A kirendelt igazságügyi botanikus szakértő előzetes véleménye alapján a legfoglalt növényekben kábítószernek minősülő anyag mutatható ki.

Szakmabeli volt

A korábban mezőgazdasággal foglalkozó férfi kihallgatásán elmondta, hogy a marihuána termesztését magról oldotta meg, biztosította a megfelelő világítást, öntözést, melegítést és tápoldatozást, a termesztett növényeket később eladásra szánta.

Letartóztatták

A rendőrök most azt vizsgálják, hogy kikkel állhatott kapcsolatban. Mindenestere az azóta letartóztatott 39 éves férfi ellen kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Ez már szinte vicces

Tavaly télen számoltunk be arról, hogy egy 27 éves tatabányai férfi nem sokat foglalkozott azzal, hová rejtse a rendőrök elől a saját termesztésű marihuánáját, ugyanis a hobbikertész az otthona kertjében és a társasház tetején nevelgette a növényeit.

19 tő

2019. augusztus 30-án tartottak kutatást a férfi házában, ahol összesen 19 tő marihuánát foglaltak le, továbbá a családi házban összesen 27,42 gramm növényi törmeléket találtak. Ezek közül a férfi 10 tövet virágcserepekbe, 5 tövet szabadföldbe, míg 4 tövet kettesével balkonládába ültetett. 

Címlapfotó a rendőrség felvétele.